Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκουρλέτης: Αδιαπραγμάτευτη η απλή αναλογική

Σκουρλέτης: Αδιαπραγμάτευτη η απλή αναλογική

Ο υπουργός ανέφερε ότι στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου δεν θα περιλαμβάνεται η πρόβλεψη για ένταξη του πρασίνου στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων

Ανοιχτός «σε δημιουργικές και γόνιμες προτάσεις» για το σχέδιο νόμου «Κλεισθένης Ι» έως την κατάθεσή του στη Βουλή, που προσδιορίζεται για την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του ΔΣ και επικεφαλής των παρατάξεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ο υπουργός ανέφερε ότι στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου δεν θα περιλαμβάνεται η πρόβλεψη για ένταξη του πρασίνου στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, καθώς δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να εφαρμοστεί σε ΟΤΑ της περιφέρειας. Σημείωσε ότι θα μελετήσει τις προτάσεις που κατέθεσε η ΚΕΔΕ, ωστόσο ξεκαθάρισε πως το θέμα της απλής αναλογικής είναι αδιαπραγμάτευτο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Πατούλης, εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από το αποτέλεσμα της συνάντησης, καθώς, όπως είπε, «διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχουν σοβαρές αλλαγές (στο νομοσχέδιο) από αυτές που έχει αρχικώς καταθέσει το υπουργείο». «Το νομοσχέδιο δημιουργεί έναν υπερσυγκεντρωτισμό, ο οποίος θα προκαλέσει την καταστροφή των αυτοδιοικήσεων» πρόσθεσε.

Την υποβολή παρατηρήσεων και προτάσεων επί του νομοσχεδίου αναμένει η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), σε συνάντηση που έχει οριστεί την Παρασκευή 8 Ιουνίου.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024