Ο καλλιτέχνης Richard Woods  χρωματίζει την καθημερινότητα των Βρετανών και ιδιαίτερα του Hoxton με το νέο του έργο κατά τη διάρκεια του London Festival of Architecture.

Το δημιούργημά του είναι ένα πολύχρωμο σπίτι γελοιογραφίας που είναι τοποθετημένο σε έναν χώρο στάθμευσης και συγκεκριμένα σε ένα κάδο σκουπιδιών!

Το έργο που ανοίγει το φεστιβάλ αρχιτεκτονικής του Ιουνίου ονομάζεται «Upgrade» και στοχεύει να προβληματίσει του Βρετανούς.

Είναι η συνέχεια του περυσινού «Holiday Home» που σχεδιάστηκε για το Triennial Folkstone και είχε ως στόχο να δώσει έμφαση στα θέματα στέγασης για όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η διαμόρφωση και η αλλαγή του άμεσου περιβάλλοντός μας είναι θεμελιώδες κομμάτι της ύπαρξης ζωής», αναφέρει ο Γουντς, ο οποίος ελπίζει ότι το έργο του θα κάνει τους ανθρώπους να αμφισβητήσουν το περιβάλλον τους και το περιβάλλον της περιοχής του Hoxton με έναν νέο τρόπο.

Ο βρετανός καλλιτέχνης δημιούργησε αρχικά έξι από αυτά τα πολύχρωμα μπανγκαλόου, τα οποία απεικονίζουν το χαρακτηριστικό στυλ του κινουμένων σχεδίων, που εμφανίζεται επίσης στο κατάστημά του αλλά και στην οικεία του.

Το εν λόγω σπίτι μινιατούρα του φεστιβάλ είναι σε νέον ροζ χρώμα, με ασπρόμαυρη πόρτα και πλατιά μαύρα περιγράμματα. Έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει με ένα παραδοσιακό βρετανικό μπανγκαλόου, αλλά είναι περίπου το ένα τρίτο του μεγέθους ενός κανονικού σπιτιού.

Ο στόχος του Γουτς είναι να επιστήσει την προσοχή στις ριζικές αλλαγές που έπληξαν το Ανατολικό Λονδίνο τα τελευταία χρόνια και να δημιουργήσει ερωτήματα κατά πόσο αυτές οι αλλαγές είναι θετικές ή αρνητικές.

Γράψτε το σχόλιο σας