Σε κλίμα οργής και οδύνης πραγματοποιήθηκε η κηδεία της 13χρονης Ρομά, που φέρεται να σκοτώθηκε από τα πυρά καραμπίνας επιχειρηματία της περιοχής.

Αμέσως μετά την κηδεία, Ρομά απέκλεισαν την εθνική οδό Άμφισσας- Λαμίας στο ύψος του ΒΙΟΠΑ της Άμφισσας, βάζοντας φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων, και ζητούν απονομή δικαιοσύνης και σύλληψη του δράση.

Σύμφωνα με το fokidanews.gr, oι αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούν διακριτικά τα γεγονότα, έχοντας αναπτυχθεί σε διάφορα σημεία της περιοχής, ενώ έχουν διακόψει και την κυκλοφορία αρκετά μέτρα πριν το σημείο όπου εξελίσσονται τα γεγονότα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρά τη σύλληψη 40χρονου αλλοδαπού για το συμβάν, το κλίμα στον καταυλισμό των ρομά παραμένει ηλεκτρισμένο.

Απειλούν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, οι συγκεντρωμένοι Ρομά δήλωσαν πως θα παραμείνουν στον δρόμο μέχρι να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο δράστης.

Ενώ προειδοποίησαν, ότι σε περίπτωση που η αστυνομία δεν συλλάβει άμεσα τον 34χρονο κρεοπώλ θα οργανώσουν περιπολίες για να τον βρουν οι ίδιοι, απειλώντας ουσιαστικά να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.

Γράψτε το σχόλιό σας