Το πρωί της Τετάρτης θα γίνει η κηδεία της 13χρονης Ρομά που φέρεται να σκοτώθηκε από τα πυρά της καραμπίνας επιχειρηματία της περιοχής ο οποίος και καταζητείται ακόμη από την Αστυνομία.

Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται αντίποινα από την πλευρά των Ρομά οι οποίοι είναι οργισμένοι για τον θάνατο του μικρού κοριτσιού.

Ο δήμαρχος Άμφισσας, Θανάσης Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε ως μεμονωμένο το συγκεκριμένο περιστατικό, υπογραμμίζοντας ότι «δεν αποδίδει την ταυτότητα της ήσυχης πόλης που είναι η Άμφισσα». Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα μία ανακοίνωση στη μνήμη της 13χρονης που έχασε τη ζωή της, στην οποία τονίζει ότι «δεν μπορεί κανείς από οποιαδήποτε πλευρά να εκμεταλλευτεί ένα τόσο τραγικό γεγονός».

Την ίδια στιγμή, στον καταυλισμό των τσιγγάνων το κλίμα είναι ιδιαίτερα φορτισμένο . Οι συγγενείς ζητούν τη σύλληψη του δολοφόνου .

Σύλληψη 40χρονου

Όπως έγινε γνωστό, το απόγευμα της Τρίτης συνελήφθη στην Άμφισσα από αστυνομικούς ένας 40χρονος αλλοδαπός για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία της 13χρονης ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του φυσικού αυτουργού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για τον άνδρα ο οποίος φέρεται να οδηγούσε το αυτοκίνητο με το οποίο ο 34χρονος κρεοπώλης, πήγε στον καταυλισμό και αμέσως μετά τον πυροβολισμό, τράπηκαν μαζί σε φυγή.

Γράψτε το σχόλιό σας