Πλησιάζει η ώρα τού «ναι σε όλα» και η κυβέρνηση λαμβάνει τα μέτρα της. Συνολικά έξι υπουργοί, μεταξύ των οποίων ο Ευκλείδης Τσακαλώτος , η Εφη Αχτσιόγλου και ο Γιώργος Σταθάκης, έχουν αναλάβει να κάνουν το λεγόμενο «μασάζ» στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Να τους ενημερώσουν για το πολυνομοσχέδιο που θα έλθει στη Βουλή και θα περιέχει το νέο Μεσοπρόθεσμο αλλά και όλες τις δεσμεύσεις που συμφωνήθηκαν με τους θεσμούς και περιέχονται στο συμπληρωματικό μνημόνιο (Supplemental Memorandum of Understanding). Ας τους ξεκαθαρίσουν, αναφέρει ο «Βηματοδότης»  ότι μέχρι τις 15 Ιουνίου θα κληθούν να ψηφίσουν για δεύτερη φορά (η πρώτη με την υπερψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου) τις επερχόμενες από 1ης Ιανουαρίου 2019 περικοπές στις συντάξεις. Για να μην κάνουν μετά τους ανήξερους.

Πάντως το «μασάζ» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ψηφίσουν ένα ακόμη (έστω και συμπληρωματικό) μνημόνιο είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό υποκριτικό. Υπό την έννοια ότι δεν είναι αναγκαίο. Αλλωστε μέχρι τώρα έχουν αποδείξει πως ό,τι  μέτρο έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή, όσο σκληρό κι αν ήταν, αυτοί το ψήφισαν. Με πόνο… ψυχής, αλλά το ψήφισαν. Μάλιστα κάποιοι στο κόμμα λένε ότι πιο δύσκολη θα είναι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο απ’ ό,τι η ψηφοφορία στη Βουλή.