Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παράθυρο στην Ανατολή και θέα στη Δύση

Παράθυρο στην Ανατολή και θέα στη Δύση

Οι φωτογραφίες συλλαμβάνουν τις προσωπικές  στιγμές των περαστικών

Οι Εβραίοι, οι Μουσουλμάνοι, οι Χριστιανοί, οι πιστοί, οι άπιστοι, οι κάτοικοι, οι τουρίστες και πολλοί άλλοι έχουν συσσωρευτεί για χιλιετίες στον πολιτιστικό χωνευτήρι  που ήταν πάντα η Ιερουσαλήμ. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σταυροδρόμι του κόσμου που παρουσιάζει την ποικιλία που κρύβει η ανθρωπότητα. Ο φωτογράφος Μιχάλ Σάφντι σας προσκαλεί να δείτε αυτό που βλέπει κάθε μέρα από το παράθυρο του.

Σκαρφαλωμένο σε ένα λόφο στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, κατά μήκος των εύθραυστων συνόρων μεταξύ των εβραϊκών και των μουσουλμανικών συνοικιών, είναι το σπίτι του καλλιτέχνη. Απέναντι από την ανατολή, έχει θέα στο περίβολο του Δυτικού Τείχους, τον τρούλο του βράχου και το τζαμί. Στον Βορρά ξεδιπλώνεται η Μουσουλμανική συνοικία και  στη Δύση η χριστιανική συνοικία.

Ακριβώς κάτω από το παράθυρό του, είναι ένα στενό σοκάκι, μέσω του οποίου χιλιάδες άνθρωποι περνούν καθημερινά. Το δρομάκι είναι ένα σταυροδρόμι. Είναι το μονοπάτι των Εβραίων που κατοικούν στην εβραϊκή συνοικία και στο δυτικό τμήμα της πόλης στο Δυτικό Τείχος. Είναι ένα πέρασμα για όσους εισέρχονται στην παλιά πόλη μέσω της Πύλης  στη νότια πλευρά, κυρίως οι Παλαιστίνιοι που πηγαίνουν στους  χώρους εργασίας τους, στα σχολεία, στις αγορές και στα ιερά τζαμιά στην παλιά πόλη. Είναι η διαδρομή των Χριστιανών στην Παναγιά. Η θέα από το παράθυρο προσφέρει δύο αντιθέσεις.

Οι φωτογραφίες συλλαμβάνουν τις προσωπικές  στιγμές των περαστικών, καθώς και τελετουργικά γεγονότα παράλληλα με την φαινομενική κανονικότητα που υπονομεύει τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που διαμορφώνουν τη ζωή στην Ιερουσαλήμ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024