Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη που πυροβόλησε το βράδυ της Δευτέρας σε καταυλισμό Ρομά με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της ένα 13χρονο κορίτσι, έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικές αρχές.

Οι αρχικές πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως η ανήλικη δεν είχε σχέση με το περιστατικό, αλλά οι πυροβολισμοί έπεσαν λόγω προσωπικών διαφορών του δράστη με ενήλικους στον καταυλισμό των Ρομά.

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για επεισόδιο που προκλήθηκε στα όρια του καταυλισμού την στιγμή που ο φερόμενος ως δράστης περνούσε από την περιοχή και για κάποιο λόγο διαπληκτίστηκε με ορισμένους από τους Ρομά.  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πυροβόλησε τον έναν από αυτούς στα πόδια και τον τραυμάτισε αλλά τα σκάγια έπληξαν θανάσιμα και το άτυχο κοριτσάκι που βρισκόταν κοντά.

Μετά το περιστατικό με τον θάνατο της 13χρονης, ομάδες  Ρομά  προκάλεσαν ζημιές στο κατάστημα που φέρεται να ανήκει στον άνθρωπο που υπέδειξαν ως πιθανό δράστη ενώ οι συγγενείς του έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή υπό το φόβο αντιποίνων.