Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «εγώ είμαι εδώ» που άλλαξε την Ιστορία

Το «εγώ είμαι εδώ» που άλλαξε την Ιστορία

Ο Ερασιτέχνης, παρότι επί της ουσίας δεν λειτουργεί με εμπορικά έσοδα, έχει μετατραπεί σε μια καλοκουρδισμένη μηχανή

Έφταναν τρεις λέξεις, να ανοίξουν τον δρόμο για 55 τίτλους σε οκτώ χρόνια. Η δέσμευση του Βαγγέλη Μαρινάκη, προς τον Μιχάλη Κουντούρη οκτώ Ιούνηδες πίσω. Τότε που ο Ολυμπιακός πάτησε γενναία το κουμπί του restart σε όλα τα επίπεδα, σε μια χρονική συγκυρία που δεν ήταν μακριά το… ναυάγιο που αντιμετώπισαν άλλοι μεγάλοι Ελληνικοί σύλλογοι. Αυτό που πέρασε η ΑΕΚ, αυτό που περνά αυτές τις ώρες ο Παναθηναϊκός! «Εγώ είμαι εδώ» του είπε και τα υπόλοιπα τα καταγράφει η Ιστορία.

Πενηντά-πέντε τίτλοι στον «Ερασιτέχνη», τα τελευταία οκτώ χρόνια. Και μπορεί ο αριθμός να μεγαλώσει και άλλο, μιας και αύριο είναι το Χάντμπολ, ενώ ακολουθεί και η ομάδα πόλο που ετοιμάζεται για το μεγάλο «κόλπο» στη Γένοβα. Πενήντα-πέντε, όταν ως το 2010 όλοι οι τίτλοι του Ερασιτέχνη μαζί ήταν εβδομήντα-επτά!

Προφανώς, δεν έτυχε. Πέτυχε. Και πέτυχε στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα εδώ και δεκαετίες. Πέτυχε γιατί βρέθηκε ένας άνθρωπος που είναι αποφασισμένος να αλλάξει επίπεδο στον Ολυμπιακό. Να τον οδηγήσει σε… ωκεανούς, να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο την ούτως ή άλλως βαριά σκιά του.

Σαράντα εκατ. ευρώ επένδυση μόνο για τον Ερασιτέχνη. Βάσεις στέρεες στο εγχείρημα, μέσω της πώλησης των εισιτηρίων διαρκείας του ποδοσφαίρου και την υποχρέωση της κάρτας μέλους, που δίνει το δικαίωμα στα τμήματα να «τρέξουν» τον καλοκαιρινό τους προγραμματισμό. Μόνιμη συμμετοχή και στήριξη. Σε ένα project όχι μόνο Ερυθρόλευκο, αλλά και γαλάζιο μιας και επί της ουσίας οι ομάδες του Ολυμπιακού σε άνδρες και γυναίκες αποτελούν την βάση των εθνικών μας συγκροτημάτων.

Αυτό που συμβαίνει στον Πειραιά, δεν γεμίζει μόνο τις τροπαιοθήκες στην πλατεία Αλεξάνδρας, κρατά όρθιο τον ελληνικό αθλητισμό. Και θα συνεχίσει να συμβαίνει, μιας και ο Ερασιτέχνης πλέον, παρότι επί της ουσίας δεν λειτουργεί με εμπορικά έσοδα, έχει μετατραπεί σε μια καλοκουρδισμένη μηχανή.

Δεν υπήρχε ούτε… δελτίο σε κάποια από τα τμήματα το καλοκαίρι του ΄10. Τα χρέη ξεπερνούσαν τα 7 εκατ ευρώ. Αν δεν προέκυπτε ένα μικρό θαύμα, οι Ερυθρόλευκοι θα περνούσαν στιγμές σαν αυτές που προέκυψαν φέτος στον Παναθηναϊκό όταν δεν μπόρεσε για παράδειγμα έστω να «κατεβάσει» στο πρωτάθλημα την ομάδα γυναικών του βόλεϊ. Προέκυψαν τρεις λέξεις: «Εγώ είμαι εδώ». Φέτος ο Ολυμπιακός πήρε ευρωπαϊκό τρόπαιο με τα κορίτσια του βόλεϊ, και μάλιστα σε ένα απόγευμα που ευρωπαϊκό τελικό είχε και η ομάδα των ανδρών. Μέσα σε τέσσερις ώρες όλα αυτά!

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024