Η Αστυνομία έχει εντολή να μπαίνει στα Εξάρχεια όποτε απαιτηθεί, δηλώνει στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος εκτιμά ότι η ΝΔ επιμένει στην ατζέντα της ασφάλειας για να κρύψει τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της στους άλλους τομείς. Παράλληλα ο Νίκος Τόσκας ζητά από την αξιωματική αντιπολίτευση να πάρει σαφή θέση σε σχέση με την Ακροδεξιά και να μη χαϊδεύει αφτιά για να κερδίσει ψήφους.

Υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας ή εκτιμάτε ότι είναι «εκτός ελληνικής πραγματικότητας» η αντιπολίτευση που σας ασκεί σκληρή κριτική;
Η κριτική πέρα από καλοδεχούμενη είναι και χρήσιμη. Αλλά για να είναι εποικοδομητική πρέπει να στηρίζεται σε στοιχεία, σε μετρήσεις, σε στατιστικά. Αυτή είναι σοβαρή βάση μέτρησης. Όμως η ΝΔ άλλες φορές υπερβάλλει, άλλες διαστρεβλώνει και σίγουρα μονίμως επιλέγει να ξεχνά τι γινόταν κατά τη δική της διακυβέρνηση. Εμείς μιλάμε με στοιχεία για τότε και για τώρα, αλλά και εντοπίζουμε τα προβληματικά σημεία στα οποία επικεντρωνόμαστε. Αυτός νομίζω ότι είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να αξιολογούμε σοβαρά τις καταστάσεις.

Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ: