Διαβάζω την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής με αφορμή την πρόσφατη εισαγγελική παρέμβαση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το άλσος στο Πεδίον του Αρεως (χώρος ευθύνης της Περιφέρειας). Προσπερνώ τις αναλήθειες και ανακρίβειες του στιλ «οι προσπάθειες της Διοίκησης αποδίδουν: είτε πρόκειται για την επικείμενη επαναλειτουργία του Κτιρίου του Άλσους Οικονομίδη είτε για την αποκατάσταση υποδομών πρασίνου, τη φύλαξη και τον καθαρισμό ή για τη διοργάνωση δημόσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων με τη σύμπραξη σημαντικών φορέων πολιτισμού».

Στέκομαι κυρίως στην ειρωνεία με την οποία αντιμετωπίζονται εκείνοι που αγωνίζονται για τη βελτίωση της τραγικής κατάστασης: «Προβλήματα φυσικά συνεχίζουν να υπάρχουν. Πλην όμως το Πάρκο δεν “ασπρίζει” και δεν “πρασινίζει” με μπατανόβουρτσες ή με επιχειρήσεις αυτοπροβολής ενόψει εκλογών.

Είναι φανερό ότι το έργο που γίνεται σήμερα στο Πεδίο του Άρεως ενοχλεί ορισμένους όψιμους αυτόκλητους υπερασπιστές του με σαφή πολιτική ατζέντα.

Επειδή ουδέν κρυπτόν, όλοι εκείνοι που κατά καιρούς παίζουν στα κανάλια και τα σόσιαλ μίντια τους “κατηγόρους – εισαγγελείς – δικαστές”, τώρα είναι υποχρεωμένοι να ανταποκριθούν στην έρευνα του εισαγγελικού λειτουργού, επωνύμως, μακριά από ανώνυμες υβριστικές και ψευδείς καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μακριά από θεατρινισμούς και πολιτικαντισμούς».

Με τέτοια αντιμετώπιση, πολύ φοβάμαι πως ο μεγαλύτερος εχθρός όλων εμάς που μένουμε στην περιοχή και θλιβόμαστε για την απόλυτη υποβάθμισή της δεν είναι οι έμποροι ναρκωτικών που λυμαίνονται πλέον το άλσος, είναι το ίδιο το κράτος.