Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σαλβίνι: Να ετοιμάζουν βαλίτσες οι παράτυποι μετανάστες

Σαλβίνι: Να ετοιμάζουν βαλίτσες οι παράτυποι μετανάστες

Με σκληρή γραμμή για το προσφυγικό προσέρχεται στη Σικελία ο ηγέτης της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι

Με τη δημοτικότητά του να απογειώνεται, ο αρχηγός της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, πραγματοποιεί επίσκεψη στη Σικελία. Ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος, που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εσωτερικών, σχεδιάζει να παρουσιάσει σε ομιλία του τη γραμμή που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό και αναμένεται να δεσμευθεί για σκληρή στάση.

«Οι καλές ημέρες για τους παράνομους μετανάστες έχουν περάσει: ετοιμάστε τις βαλίτσες σας» προειδοποίησε ο Σαλβίνι χθες, Σάββατο, από τη Βενετία, τονίζοντας πως «τα κράτη πρέπει να ξαναρχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους και πλέον κανένας διαφθορέας – διακινητής δεν θα πρέπει να φτάνει στα ιταλικά λιμάνια».

Η αμφιλεγόμενη συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης με πολιτοφυλακές στη Λιβύη επέτρεψε να μειωθεί ο αριθμός των αφίξεων κατά περισσότερο από 75% από το καλοκαίρι του 2017. Ωστόσο, από τις αρχές του έτους οι ιταλικές αρχές έχουν καταγράψει περισσότερες από 13.500 αφίξεις.

Η τελευταία έγινε την Παρασκευή το βράδυ λίγες ώρες προτού ορκιστεί ο Σαλβίνι: 158 άνθρωποι, μεταξύ τους εννέα παιδιά, έφτασαν στο Ποτσάλο αφού διασώθηκαν στα ανοικτά της Λιβύης από ένα πλοίο ανθρωπιστικής οργάνωσης σε συνεργασία με το ιταλικό λιμενικό.

Ο Σαλβίνι κατηγορεί τις μη κυβερνητικές οργανώσεις για συνεργασία με διακινητές. Το ίδιο πιστεύει και ο Λουίτζι ντι Μάιο, επικεφαλής του Κινήματος των 5 Αστέρων, ο οποίος και έχει χαρακτηρίσει τις ΜΚΟ «θαλάσσια ταξί», αν και συνολικά οι απόψεις του για το μεταναστευτικό είναι πιο ήπιες σε σχέση με εκείνες της Λέγκα.

Για να επιταχυνθούν οι απελάσεις, οι οποίες το 2017 ήταν 6.5000, ο Σαλβίνι σκοπεύει να αυξήσει τα κέντρα κράτησης και να συνάψει περισσότερες συμφωνίες με τις χώρες προέλευσης των μεταναστών, πολλές όμως από τις οποίες δεν βιάζονται να δουν τους πολίτες τους να επιστρέφουν.

Προκειμένου να συγκεντρωθούν άμεσα πόροι, ζητεί «ένα καλό ψαλίδι ύψους 5 δισ. ευρώ» στα χρήματα που δίνονται κάθε χρόνο για την υποδοχή των αιτούντων άσυλο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024