Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Τσίπρα-Βαρθολομαίου την Δευτέρα στην Αθήνα

Συνάντηση Τσίπρα-Βαρθολομαίου την Δευτέρα στην Αθήνα

Στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην τελετή εγκαινίων των "Ποσειδωνίων 2018".

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αύριο Δευτέρα, στις 13.00, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην τελετή εγκαινίων των «Ποσειδωνίων 2018».

Πρωτοβουλία για το οικολογικό ζήτημα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα κηρύξει την έναρξη στις εργασίες του τριήμερου Διεθνούς Οικολογικού Συμποσίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου που πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις Σπέτσες στην Ύδρα και  από τις 5 έως τις 8 Ιουνίου.

Μιλώντας στο Έθνος ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας  τόνισε: «Η προσπάθειά μας για την προστασία της φύσης, της ‘’καλής λίαν» Δημιουργίας του Θεού, δεν είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα για να γίνουμε συμπαθείς στη σημερινή εποχή, όπου τα λόγια περισσεύουν αλλά πολλές φορές λείπουν οι πράξεις. Για εμάς, για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο σεβασμός της Δημιουργίας αποτελεί στάση ζωής. Και σε προσωπικό επίπεδο προσπαθούμε να είμαστε ‘’πράσινος άνθρωπος», να σεβόμαστε τον κόσμο που μας παρέδωσε ο Θεός, τον οποίο όλοι καλούμαστε να διαφυλάξουμε και να παραδώσουμε ακέραιο στις επερχόμενες γενεές. Ως Πατριάρχης, ως ποιμένας, προσπαθούμε να υπενθυμίζουμε σε κάθε πιστό αλλά και σε κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως ότι η προστασία του κοινού μας οίκου διασφαλίζει το μέλλον όλων».

Ο «πράσινος Πατριάρχης», όπως έχει χαρακτηρισθεί διεθνώς, πολλές φορές έχει επισημάνει ότι η κρίση δεν έχει μόνο μία διάσταση, την οικονομική, αλλά, εκ νέου, διασαφηνίζει ότι «Αυτή είναι απόρροια μιας βαθύτερης πνευματικής και ηθικής κρίσης, η οποία ασφαλώς δεν είναι ανεξήγητη και αναίτια. Είναι το αποτέλεσμα της αποστασιοποίησης του ανθρώπου από τον Θεό, από παραδοσιακές αρχές και δοκιμασμένες αξίες του. Συνδέεται με την υποδούλωσή του στον καταναλωτισμό, την εξάρτησή του από την τεχνολογία και τη συνακόλουθη υποβάθμιση της πρόσωπον προς πρόσωπον επικοινωνίας, με το αίσθημα, αν όχι τη βεβαιότητα, ότι μπορεί να εξουσιάζει την Κτίση».

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024