Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
1940 - 1945: Αυταπάρνηση και δόξα

1940 – 1945: Αυταπάρνηση και δόξα

Aν και λιγότερο εδραιωμένος στη σύγχρονη ελληνική κοινή συνείδηση από τους αγώνες στην ξηρά κατά την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο ελληνικός αγώνας στη θάλασσα υπήρξε εξίσου σκληρός και σημαντικός

Aν και λιγότερο εδραιωμένος στη σύγχρονη ελληνική κοινή συνείδηση από τους αγώνες στην ξηρά κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο ελληνικός αγώνας στη θάλασσα υπήρξε εξίσου σκληρός και σημαντικός. Υπόδουλη σε τρεις ταυτόχρονα κατακτητές – η μόνη χώρα στον κόσμο που έζησε τριπλή κατοχή – η Ελλάδα συνέχισε ασταμάτητα να αγωνίζεται εκεί που δεν μπορούσαν να την υποδουλώσουν οι κατακτητές: στις θάλασσες και στους ωκεανούς.
Αυτός ο αγώνας ήταν διπλός: τόσο από τις δυνάμεις των πολεμικών της πλοίων, με επίκεντρο το συμμαχικό αρχηγείο της Μέσης Ανατολής, όσο και από εκείνες της εμπορικής της ναυτιλίας που έγραψαν το δικό τους λαμπρό κεφάλαιο στην τιτάνια σύγκρουση για την ελευθερία. Αυτός ο ιδιότυπος αγώνας έξω από τα όρια του ελληνικού κράτους, στους ανοιχτούς ορίζοντες των διεθνών θαλασσών, από πλοία και πληρώματα που δεν προορίζονταν ούτε είχαν τον εξοπλισμό για αυτόν τον σκοπό, προσέφερε πάρα πολλά. Και αυτή είναι η, άγνωστη στους πολλούς, συγκλονιστική ιστορία του.
Γ.Π.Μ.
Διαβάστε:

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024