Επίσημη επίσκεψη στην Πορτογαλία θα πραγματοποιήσει Κυριακή και Δευτέρα ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του ομολόγου του, προέδρου της Συνέλευσης της Δημοκρατίας της Πορτογαλίας, Εντουάρντο Φέρο Ροντρίγκες, με τον οποίο θα συναντηθεί τη Δευτέρα, στις 12 τοπική ώρα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Βούτσης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Πορτογαλίας, Μαρσέλο Ρεμπέλο Ντε Σοόυζα, ο οποίος θα τον δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ συναντήσεις θα έχει με τον Πορτογάλο υπουργό Εξωτερικών, Αγκούστο Σάντος Σίλβα, τον υφυπουργό Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων, Πέδρο Νούνο Σάντος, αλλά και με Έλληνες αξιωματικούς που υπηρετούν σε υπηρεσίες του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα.

Ο κ. Βούτσης θα συνοδεύεται από τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής, Κωνσταντίνο Αθανασίου, τον Διπλωματικό Σύμβουλο του προέδρου της Βουλής, πρέσβη ε.τ. Σπυρίδωνα Θεοχαρόπουλο, την επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, Μαργαρίτα Φλούδα, την επικεφαλής του Γραφείου Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης, Αδαμαντία Καρυοφύλλη και την επικεφαλής της Εθιμοτυπίας της Βουλής, Ευαγγελία Παπαφιλίππου.