Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στέψη, υποβιβασμός και άνοδος μέσω δικαστηρίων!

Στέψη, υποβιβασμός και άνοδος μέσω δικαστηρίων!

Οι αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης καθόρισαν τις εξελίξεις και στις τρεις εθνικές κατηγορίες της Ελλάδας το 2017-18

Σε ρυθμιστές των εξελίξεων και στις τρεις εθνικές κατηγορίες της Ελλάδας εξελίχθηκαν οι αθλητικοί δικαστές, μετά τα… αυτογκόλ που χρεώθηκαν παράγοντες και οπαδοί. Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης έμελλε να καθορίσουν (από τη στιγμή που ήταν οριακές οι καταστάσεις) τη στέψη στη Super League, τον υποβιβασμό στη Football League και την άνοδο μέσω των μπαράζ της Γ’ Εθνικής!

Η ένοπλη εισβολή

Στη μεγάλη κατηγορία η ΑΕΚ αναδείχτηκε πρωταθλήτρια με +6 από τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν κατέκτησε περισσότερους βαθμούς στο χορτάρι από τους Θεσσαλονικείς.

Η διαφορά διαμορφώθηκε στο μεταξύ τους παιχνίδι. Η ένοπλη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας κόστισε στους Θεσσαλονικείς αφαίρεση τριών βαθμών και την ήττα 0-3 στα χαρτιά σε ένα ματς που θα μπορούσαν να κερδίσουν. Στο φύλλο αγώνος άλλωστε ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης έγραψε ότι ύστερα από διαβουλεύσεις με τον βοηθό του είχε αποφασίσει να κατακυρώσει το γκολ του Βαρέλα (στο 90’) για το οποίο είχε υποδείξει αρχικά παράβαση οφσάιντ. Επιπλέον ο ΠΑΟΚ έδωσε και ένα παιχνίδι λιγότερο στο πρωτάθλημα σε σχέση με την Ενωση, αφού ο μη τελεσθείς αγώνας με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα (για το ρολό ταμειακής μηχανής που χτύπησε τον προπονητή Οσκαρ Γκαρθία) κατακυρώθηκε 0-3 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Η επιτήρηση και η ασφάλιση

Στη Football League κρίθηκε ο υποβιβασμός από τη διαδικασία επιτήρησης που επέσυρε ποινή -3 για τους κομμένους. Το Πρωτοβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ άναψε το «πράσινο φως» για τον Αιγινιακό στο δεύτερο στάδιο με συνέπεια να σωθεί η ομάδα της βόρειας Πιερίας και να υποβιβαστεί η Αναγέννηση Καρδίτσας. Αν δεν άλλαζαν οι βαθμολογικοί συσχετισμοί ο Αιγινιακός θα έπεφτε στην τριπλή ισοβαθμία με τους Θεσσαλούς και τη Σπάρτη (αυτές οι ομάδες συγκέντρωσαν ίδιους βαθμούς στον αγωνιστικό χώρο). Η επιτήρηση όμως (με το -3 που γλίτωσε ο Αιγινιακός στο δεύτερο στάδιο σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές του) άλλαξε τα δεδομένα. Αντί για τριπλή προέκυψε διπλή συγκατοίκηση στην ουρά με την Αναγέννηση να υστερεί έναντι της Σπάρτης και να καταλαμβάνει τη 12η θέση παίρνοντας την κατιούσα για τη Γ’ Εθνική.

Υπάρχουν μάλιστα και άλλες εκκρεμότητες στη Football League. Η προκήρυξη του πρωταθλήματος προβλέπει υποβιβασμό για όσες ομάδες δεν μετέχουν στην κεντρική ασφάλιση (ή δεν θα πληρώνουν για συνεχόμενους μήνες τα ασφάλιστρα). Απόλλων Πόντου και Καραϊσκάκης Αρτας επέλεξαν τον δικό τους δρόμο ασφαλίζοντας στο ΙΚΑ τους παίκτες τους και το θέμα οδηγήθηκε στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Football League, ύστερα από ενστάσεις που κατέθεσε η Καλλιθέα. Το όργανο όμως έκρινε ότι είναι αναρμόδιο και διαβίβασε την υπόθεση στη διοργανώτρια αρχή για να αποφασίσει αν συντρέχει λόγος αποβολής των ομάδων που δεν ακολούθησαν την προκήρυξη.

Η υπόθεση ΟΦΗ – Αιγινιακός

Παράλληλα, στη Φούτμπολ Λιγκ είναι ανοικτή και η υπόθεση για το ματς ΟΦΗ – Αιγινιακός, μετά την ένορκη κατάθεση του Δημήτρη Καλαϊτζίδη που κατήγγειλε ότι το παραστατικό (τιμολόγιο) για τα έξοδα μετακίνησης (προς το Ηράκλειο) μελών της αποστολής των φιλοξενούμενων εκδόθηκε στο όνομα ανθρώπου που βρισκόταν τότε στο ΔΣ της κρητικής ΠΑΕ. Κατόπιν αυτού το ζήτημα αναμένεται να εξεταστεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ με τον ΟΦΗ (που προβιβάστηκε στη Super League) να κινδυνεύει θεωρητικά με υποβιβασμό, αν κριθεί ότι προσπάθησε να χειραγωγήσει. «Κάποιοι δεν μπορούν να σταματήσουν την ομάδα μας μέσα στο γήπεδο και κάνουν όνειρα θερινής νυκτός» είχαν απαντήσει από την πρώτη στιγμή οι Ηρακλειώτες και αναμένεται πλέον η τελική έκβαση της ιστορίας.

Μπαράζ Γ’ Εθνικής

Απόφαση της αθλητικής δικαιοσύνης έμελλε όμως να καθορίσει και την άνοδο από τη Γ’ Εθνική στη Football League. Ο αγώνας Αστέρας Αμαλιάδας – Ηρόδοτος (διεκόπη στο ημίχρονο χωρίς σκορ, ύστερα από επίθεση που δέχτηκαν μέλη της αποστολής των φιλοξενούμενων από αγνώστους εντός του αγωνιστικού χώρου) κατακυρώθηκε 0-3 υπέρ της ομάδας της Νέας Αλικαρνασσού, ενώ οι γηπεδούχοι τιμωρήθηκαν με αφαίρεση 5 βαθμών. Ετσι, από τους 9 πόντους που είχε ο Αστέρας στον δεύτερο όμιλο των μπαράζ ανόδου έπεσε στους 4. Την ίδια στιγμή ο Ηρόδοτος ανέβηκε από τους 4 στους 7 (με τη νίκη στα χαρτιά) καταλαμβάνοντας τη δεύτερη προνομιούχο θέση που τον επαναφέρει στη Β’ Εθνική ύστερα από 35 χρόνια.

Η απόφαση βέβαια είναι πρωτόδικη και η υπόθεση αναμένεται να έχει και άλλα επεισόδια.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024