Το… σήριαλ με τον έλεγχο του ριάλιτι «Game of Love», που προβάλλεται τις τελευταίες εβδομάδες από τη συχνότητα του ΑΝΤ1, από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ίσως αποδειχθεί αρκετά πιο σοβαρό από όσο φαινόταν αρχικά.

Μετά εναντίον τους άσκηση δίωξης για «ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος παραβ. άρθρου 259ΠΚ από κοινού και κατ’ εξακολούθηση» από τον πταισματοδίκη του 17ου Προανακριτικού Τμήματος Αθηνών, για το γεγονός ότι έχει καθυστερήσει η εξέταση του καναλιού, ανοίγει θέμα λειτουργίας ολόκληρου του Συμβουλίου, καθώς όπως σημειώνουν δεν μπορούν να είναι και «δικαστές και κατηγορούμενοι» για το ίδιο θέμα.

Όπως αναφέρουν πηγές από το ΕΣΡ, τα μέλη του σε συνεργασία με δικηγόρους εξετάζουν το κατά πόσο μπορούν να ασκούν τα καθήκοντά τους όσο η δίωξη εναντίον τους βρίσκεται σε ισχύ.

Αυτό το ζήτημα όμως απασχολεί ιδιαίτερα την κυβέρνηση, που βλέπει τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου ενημερωτικού χαρακτήρα να κινδυνεύει για μια ακόμα φορά με «κατάρρευση».

Όπως και να έχει, το θέμα της δίωξης των μελών του ΕΣΡ θα «μπει» στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου, που είχε οριστεί για την προσεχή Τετάρτη 6 Ιουνίου και αρχικά θα αφορούσε θέματα που άπτονται της διαδικασίας αδειοδότησης.

Άλλωστε, αν δεν υπάρχει συμβούλιο, δεν θα υπάρχει και αδειοδότηση, κάτι που φοβούνται ιδιαίτερα στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και στο Μαξίμου.