Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η δίωξη στα μέλη του ΕΣΡ και η αδειοδότηση

Η δίωξη στα μέλη του ΕΣΡ και η αδειοδότηση

Την ώρα που τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης διώκονται για παράβαση καθήκοντος, εξετάζεται το ενδεχόμενο αν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών

Το… σήριαλ με τον έλεγχο του ριάλιτι «Game of Love», που προβάλλεται τις τελευταίες εβδομάδες από τη συχνότητα του ΑΝΤ1, από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ίσως αποδειχθεί αρκετά πιο σοβαρό από όσο φαινόταν αρχικά.

Μετά εναντίον τους άσκηση δίωξης για «ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος παραβ. άρθρου 259ΠΚ από κοινού και κατ’ εξακολούθηση» από τον πταισματοδίκη του 17ου Προανακριτικού Τμήματος Αθηνών, για το γεγονός ότι έχει καθυστερήσει η εξέταση του καναλιού, ανοίγει θέμα λειτουργίας ολόκληρου του Συμβουλίου, καθώς όπως σημειώνουν δεν μπορούν να είναι και «δικαστές και κατηγορούμενοι» για το ίδιο θέμα.

Όπως αναφέρουν πηγές από το ΕΣΡ, τα μέλη του σε συνεργασία με δικηγόρους εξετάζουν το κατά πόσο μπορούν να ασκούν τα καθήκοντά τους όσο η δίωξη εναντίον τους βρίσκεται σε ισχύ.

Αυτό το ζήτημα όμως απασχολεί ιδιαίτερα την κυβέρνηση, που βλέπει τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου ενημερωτικού χαρακτήρα να κινδυνεύει για μια ακόμα φορά με «κατάρρευση».

Όπως και να έχει, το θέμα της δίωξης των μελών του ΕΣΡ θα «μπει» στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου, που είχε οριστεί για την προσεχή Τετάρτη 6 Ιουνίου και αρχικά θα αφορούσε θέματα που άπτονται της διαδικασίας αδειοδότησης.

Άλλωστε, αν δεν υπάρχει συμβούλιο, δεν θα υπάρχει και αδειοδότηση, κάτι που φοβούνται ιδιαίτερα στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και στο Μαξίμου.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024