Ο Παρθένος είναι ένα από τα ανεξάρτητα ζώδια. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εξυπνάδα τους και να τα κάνουν όλα μόνοι τους. Η στενοκεφαλιά τους να πλήξει τη δημιουργικότητά τους και να οδηγήσει σε μια ζωή ρουτίνας. Μπορούν να προσκολληθούν στο παρελθόν και σε περίπλοκες καταστάσεις κι αυτό τους περιορίζει, τους μπερδεύει και τους εμποδίζει να προχωρήσουν στο μέλλον.

Οι Παρθένοι μπορούν να είναι ανεξάρτητοι, αλλά θα είναι δύσκολο γι’ αυτούς να εξελιχθούν σαν άνθρωποι, αν δεν έχουν κάποιον δίπλα τους να τους βοηθήσει να πετύχουν και να μην είναι τόσο αυστηροί με τον εαυτό τους.

Οι Παρθένοι πιστεύουν ότι τα πάντα στον κόσμο, από τα πρόσωπα μέχρι τις ιδέες, επιδέχονται και περιμένουν τη δική τους βελτίωση. Το χρονόμετρο είναι το αγαπημένο τους πράγμα και τακτοποιούν τα ρούχα στην ντουλάπα κατά χρώμα, με τη σειρά του ουράνιου τόξου (είναι θέμα και αισθητικής). Έχουν θέμα με την εικόνα τους και μπορούν να πάθουν μέχρι και εγκεφαλικό αν έχουν ξεβαφτεί ή λερωθεί. Τους αρέσει να γίνονται τα πράγματα με τον δικό τους ρυθμό και τα βλέπουν όλα καθαρά ή βρόμικα…