
Ράλι των ιταλικών μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Οι ιταλικές μετοχές κατέγραφαν άνοδο 2,3%, με τις ιταλικές τράπεζες να ενισχύονται κατά 3,6%
Με άνοδο ξεκίνησαν τον Ιούνιο οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, με τις ιταλικές μετοχές να καταγράφουν ράλι, καθώς η συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας φαίνεται να δίνει τέλος σε τρεις μήνες πολιτικού αδιεξόδου.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,5% στην αρχή της διαπραγμάτευσης, ενώ οι γερμανικές μετοχές ενισχύθηκαν κατά 0,5% και ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κατά 0,6%.
Οι ιταλικές μετοχές κατέγραφαν ράλι 2,3%, με τις ιταλικές τράπεζες να ενισχύονται κατά 3,6%. Η πρόσφατη πολιτική αβεβαιότητα έπληξε τις ιταλικές μετοχές, οδηγώντας τον ιταλικό δείκτη αναφοράς σε πτώση άνω του 9% τον Μάιο, καταγράφοντας τη χειρότερη μηνιαία επίδοσή του από τον Ιούνιο του 2016.
Άνοδο 1,8% σημείωσε η μετοχή της Deutsche Bank, ύστερα από πτώση μεγαλύτερη του 7% στην προηγούμενη συνεδρίαση, μετά από δημοσίευμα ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα χαρακτήρισε πέρυσι «προβληματικές» τις δραστηριότητες της τράπεζας. Χθες, ο οίκος S&P υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Deutsche Bank σε BBB+ από A-.
- Super League: Το πλήρες πρόγραμμα των πλέι οφ και πλέι άουτ
- Παναθηναϊκός: Έφτασε στην Αθήνα ο Γιαμπουσέλε – «Ανυπομονώ να παίξω» (pics, vid)
- Το καλεντάρι της Super League: Πότε είναι η μεγάλη διακοπή τριών εβδομάδων (pic)
- Προκρίθηκε στα προημιτελικά του Γκστάαντ ο Τσιτσιπάς
- Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «Dune 3» – Εύθραυστη ειρήνη, εξουσία, έρωτας
- Φωτιά στην Εργάνη Ροδόπης – Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις











