Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι Ελληνες, τα Μιράζ και ο Ντασό

Οι Ελληνες, τα Μιράζ και ο Ντασό

Οι μπίζνες με την Ελλάδα του τρίτου πλουσιότερου στη Γαλλία, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή και που συμπαθούσε τους Ελληνες

Ο Σερζ Ντασό, ο 3ος πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας και 57ος στον κόσμο, είχε μια ιδιαίτερη συμπάθεια για τους Ελληνες και το έδειχνε. Το γεγονός ότι η μητέρα του (μια εβραιοπούλα που εν συνεχεία όμως ασπάσθηκε τον ρωμαιοκαθολισμό) καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη τον έκανε συχνά και ιδίως όταν συναναστρεφόταν με Ελληνες να λέει «είμαστε όλοι Ελληνες». Αυτή τη φράση την έλεγε και όταν επρόκειτο να κάνει μπίζνες στην Ελλάδα. Και οι μπίζνες του ήταν πολλές και μάλιστα δισεκατομμυρίων.
Μπίζνες
Η πρώτη μπίζνα που του άνοιξε τον δρόμο για μεγάλες δουλειές στην Ελλάδα ήταν με την πώληση ενός δικινητήριου αεροσκάφους Φάλκον στην ελληνική κυβέρνηση, βάζοντας τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός κυβερνητικού στόλου αεροσκαφών.

Το αεροσκάφος αυτό απεδείχθη ωστόσο μοιραίο για τον Γιάννο Κρανιδιώτη. Η δεύτερη μεγάλη μπίζνα (πιο μεγάλη δεν γινόταν) ήταν η πώληση των Μιράζ 2000 στην Πολεμική Αεροπορία. Ηταν τόσο ενθουσιασμένος από την πώληση των αεροσκαφών του στην Ελλάδα που ο Σερζ Ντασό οργάνωσε ολόκληρο πάρτι στο Παρίσι για την παραλαβή τους. Παρόντες η τότε πολιτική και ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας και ανώτατοι αξιωματικοί. Κάλεσε μάλιστα και δημοσιογράφους για να καταγράψουν τις απίστευτες σκηνές που επρόκειτο να ακολουθήσουν.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024