«Εθνικά επωφελή» χαρακτήρισε τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τα Σκόπια για την ονομασία της γειτονικής χώρας ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Έχουμε κάνει ότι μπορούμε, για να έχουμε μια εθνικά επωφελή συμφωνία με τα Σκόπια και είμαστε πολύ κοντά για να τα καταφέρουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ, τονίζοντας ότι «βρισκόμαστε μια ανάσα από το να έχουμε μια καλή συμφωνία».

Ο αναπληρωτής υπουργός συμπλήρωσε ότι «έχει ληφθεί κάθε πρόνοια και στα κείμενα ώστε να μην δοθεί τίποτα στη γειτονική χώρα χωρίς αντάλλαγμα».

«Καμία παραχώρηση δεν θα υπάρξει χωρίς δεσμεύσεις από την άλλη πλευρά», ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι οι αντιρρήσεις που διατυπώνει ο πρόεδρος Ιβανόφ, δεν μπορούν να εμποδίσουν τη συμφωνία.

Αναφορικά με την κυβερνητική συνοχή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το ενδεχόμενο να καταψηφίσει τη συμφωνία ο Πάνος Καμμένος, ο Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, ακόμα και αν οι ΑΝΕΛ δεν ψηφίσουν για λόγους αρχής τη συμφωνία.

Ανέφερε επίσης ότι πιστεύει πως η συμφωνία θα συγκεντρώσει ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή και ερωτηθείς αν η κυβέρνηση προσβλέπει και σε μεμονωμένες ψήφους βουλευτών απάντησε ότι σε τόσο μείζονα εθνικά θέματα η ατομική ευθύνη των βουλευτών είναι προεξάρχουσα.