Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατρούγκαλος: «Εθνικά επωφελής η συμφωνία με τα Σκόπια»

Κατρούγκαλος: «Εθνικά επωφελής η συμφωνία με τα Σκόπια»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι «έχει ληφθεί κάθε πρόνοια ώστε να μην δοθεί τίποτα στη γειτονική χώρα χωρίς αντάλλαγμα»

«Εθνικά επωφελή» χαρακτήρισε τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τα Σκόπια για την ονομασία της γειτονικής χώρας ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Έχουμε κάνει ότι μπορούμε, για να έχουμε μια εθνικά επωφελή συμφωνία με τα Σκόπια και είμαστε πολύ κοντά για να τα καταφέρουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ, τονίζοντας ότι «βρισκόμαστε μια ανάσα από το να έχουμε μια καλή συμφωνία».

Ο αναπληρωτής υπουργός συμπλήρωσε ότι «έχει ληφθεί κάθε πρόνοια και στα κείμενα ώστε να μην δοθεί τίποτα στη γειτονική χώρα χωρίς αντάλλαγμα».

«Καμία παραχώρηση δεν θα υπάρξει χωρίς δεσμεύσεις από την άλλη πλευρά», ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι οι αντιρρήσεις που διατυπώνει ο πρόεδρος Ιβανόφ, δεν μπορούν να εμποδίσουν τη συμφωνία.

Αναφορικά με την κυβερνητική συνοχή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το ενδεχόμενο να καταψηφίσει τη συμφωνία ο Πάνος Καμμένος, ο Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, ακόμα και αν οι ΑΝΕΛ δεν ψηφίσουν για λόγους αρχής τη συμφωνία.

Ανέφερε επίσης ότι πιστεύει πως η συμφωνία θα συγκεντρώσει ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή και ερωτηθείς αν η κυβέρνηση προσβλέπει και σε μεμονωμένες ψήφους βουλευτών απάντησε ότι σε τόσο μείζονα εθνικά θέματα η ατομική ευθύνη των βουλευτών είναι προεξάρχουσα.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024