Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσακαλώτος: Δεν μας ανησυχεί η Ιταλία, προχωράμε σε καθαρή έξοδο

Τσακαλώτος: Δεν μας ανησυχεί η Ιταλία, προχωράμε σε καθαρή έξοδο

Με νηφαλιότητα και αυτοπεποίθηση, προχωράμε στην καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο, όπως ακριβώς την έχουμε προγραμματίσει» τονίζει ο υπουργός Οικονομικών

Τα γεγονότα στην Ιταλία «δεν μας δημιουργούν επιπλέον δυσκολίες» καθησυχάζει ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση παραμένει πιστή στη γραμμή της «καθαρής εξόδου» από το Μνημόνιο.

«Η Ιταλία δεν μας ανησυχεί. Με νηφαλιότητα και αυτοπεποίθηση, προχωράμε στην καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο, όπως ακριβώς την έχουμε προγραμματίσει» τονίζει ο υπουργός σε αποκλειστική του δήλωση στο Newpost.gr.

Ο υπουργός Οικονομικών δράττεται της ευκαιρίας για να στηλιτεύσει για ακόμη μία φορά τα κοινωνικά ελλείμματα και τα μεγάλα περιφερειακά προβλήματα που – όπως λέει- όσο δεν αντιμετωπίζονται η ευρωζώνη θα παραμένει ευάλωτη.

Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών

«Η κατάσταση στην Ιταλία επιβεβαιώνει αυτό που οι αριστεροί οικονομολόγοι λένε από καιρό. Αν δεν αντιμετωπιστούν τα σημερινά μεγάλα περιφερειακά προβλήματα και κοινωνικά ελλείμματα, η ευρωζώνη θα παραμείνει ευάλωτη.

» Είναι επείγον να προχωρήσουμε σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

» Σε ό,τι αφορά τα δικά μας, τα γεγονότα στην Ιταλία δεν μας δημιουργούν επιπλέον δυσκολίες. Οι αγορές γνωρίζουν ότι η ελληνική οικονομία πάει καλά και οι προοπτικές της είναι εξαιρετικές.

» Θα έλεγα μάλιστα ότι η αναταραχή μάς δίνει έναν επιπλέον επιχείρημα. Γιατί όλοι βλέπουν πλέον πόσο σημαντικό κριτήριο για την πρόσβαση στις αγορές αποτελεί η βιωσιμότητα του χρέους.

Συνοψίζοντας, η Ιταλία δεν μας ανησυχεί. Με νηφαλιότητα και αυτοπεποίθηση, προχωράμε στην καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο, όπως ακριβώς την έχουμε προγραμματίσει.»

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024