Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η PSA αυξάνει την παραγωγή SUV

Η PSA αυξάνει την παραγωγή SUV

Η ολοένα αυξανόμενη δημοτικότητα των SUV οδηγεί το γαλλικό όμιλο στην ενίσχυση του SUV portfolio του τόσο σε επίπεδο προϊόντων όσο και σε όρους παραγωγής.

Το 2017, το μερίδιο αγοράς των SUV παγκοσμίως διαμορφώθηκε σε 34% σε σύνολο περίπου 86 εκατομμυρίων πωλήσεων, κάτι που ώθησε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες να υλοποιήσουν, εξαιρετικά «πολυπληθή» προϊοντικά σχέδια σε αυτήν την κατηγορία.

Μεταξύ αυτών και η PSA, η οποία συστεγάζοντας τις Peugeot, Citroen, Opel/Vauxhall και DS έχει στο οπλοστάσιό της 11 SUV μοντέλα τα οποία της εξασφάλισαν το πρώτο τρίμηνο του 2018 πωλήσεις 250.000 μονάδων και μερίδιο 17% στην ευρωπαϊκή αγορά σε ό,τι αφορά την συγκεκριμένη κατηγορία.

Με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση αυτού του μεριδίου αλλά και την ολοένα αυξανόμενη δημοτικότητα της περιπετειώδους κατηγορίας ο γαλλικός όμιλος ανακοίνωσε την αύξηση της παραγωγής των SUV της, αρχικά με την προσθήκη ενός νέου μοντέλου, του Citroen C5 Aircross, στο εργοστάσιο της Rennes και δευτερευόντων με την ενίσχυση της παραγωγής των ήδη υφιστάμενων Peugeot 5008 αλλά και Grandland X τα οποία κατασκευάζονται σε Sochaux και Eisenach αντιστοίχως.

«Η μεταβολή αυτή αποτελεί απτή απόδειξη ότι η οικονομική απόδοση διαδραματίζει νευραλγικό ρόλο στην πλήρη αξιοποίηση της δυναμικότητας των εργοστασίων μακροπρόθεσμα. Η ευέλικτη προϊοντική πυραμίδα μας η οποία διευρύνθηκε περαιτέρω με την προσθήκη των προϊόντων Opel μας επιτρέπει να ανταποκρινόμαστε προκειμένου να ικανοποιήσουμε την αυξημένη ζήτηση του κοινού για SUV», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Yann Vincent επικεφαλής του τομέα παραγωγής του γαλλικού ομίλου.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024