Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Σκότωσαν στο ξύλο» δημοσιογράφο στο Μεξικό

«Σκότωσαν στο ξύλο» δημοσιογράφο στο Μεξικό

Είναι ο πέμπτος δημοσιογράφος που δολοφονείται φέτος στο Μεξικό, μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο γι' αυτό το επάγγελμα. Ο σαραντάχρονος Εκτορ Γκονσάλες Αντόνιο, παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, «ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου», σύμφωνα με την εισαγγελία.

Μεξικανός δημοσιογράφος «ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου» στην Πολιτεία Ταμαουλίπας, στα σύνορα με τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε η εισαγγελία την Τρίτη, κάτι που αυξάνει σε τουλάχιστον πέντε τον απολογισμό των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης του Μεξικού που έχουν δολοφονηθεί φέτος.

Ο Εκτορ Γκονσάλες Αντόνιο ήταν «ανταποκριτής της εφημερίδας εθνικής κυκλοφορίας Excélsior» και συνεργάτης «τοπικών μέσων ενημέρωσης», διευκρίνισε η εισαγγελία.

Παντρεμένος, πατέρας δύο παιδιών, ο σαραντάρης δημοσιογράφος εξαφανίστηκε προ ημερών, ανέφερε συνεργάτης του Γαλλικού Πρακτορείου και φίλος του θύματος.

Ο Εκτορ Γκονσάλες Αντόνιο εργαζόταν για την Εξέλσιορ τα τελευταία οκτώ χρόνια. Στο παρελθόν είχε εργαστεί για την εφημερίδα Expreso και το τηλεοπτικό δίκτυο Televisa.

Από τις πιο επικίνδυνες χώρες

Στα μέσα του Μαΐου, άλλος δημοσιογράφος, ο Χουάν Κάρλος Ουέρτα, εκτελέστηκε από αγνώστους καθώς έφευγε από το σπίτι του στην Πολιτεία Ταμπάσκο, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Την περασμένη εβδομάδα, δημοσιογράφος της εφημερίδας Financiero, η Αλίσια Δίας Γκονσάλες, βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στο Μοντερέι (βόρεια), με σημάδια από πολλαπλά χτυπήματα. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν ο φόνος της συνδέεται με τη δουλειά της.

Πάνω από 100 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό από το 2000, σύμφωνα με οργανώσεις υπεράσπισης της ελευθερίας της έκφρασης. Η χώρα θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες στον κόσμο για όσους ασκούν το επάγγελμα.

Το 2017, στο Μεξικό δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 12 δημοσιογράφοι.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024