Να δώσει εξηγήσεις για το ταξίδι του στο Μονακό ζητούν από τον Πάνο Καμμένο τέσσερις βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές Βασίλης Κικίλιας, Άδωνις Γεωργιάδης, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Απόστολος Βεσυρόπουλος και Δημήτριος Κυριαζίδης ερωτούν τον Πάνο Καμμένο, εάν «η προκλητική συμπεριφορά σας, συνάδει με το ρόλο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά περίοδο που διανύει η χώρα;».

Όπως αναφέρουν στο έγγραφό τους, ο υπουργός εμφανίζεται να κάνει τουρισμό στο Πριγκιπάτο του Μονακό «σε μια εποχή τόσο μεγάλης κρίσης, όπου δοκιμάζεται η δυνατότητα των Ελλήνων να επιβιώσουν από την άγρια λιτότητα».

«Φροντίζει δε να τροφοδοτεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με φωτογραφικό υλικό, αλλά και με την πρόσκληση που έλαβε για τη δεξίωση που πραγματοποιήθηκε επ’ αφορμή του αγώνα της Φόρμουλα 1» συμπληρώνουν, τονίζοντας ότι την ίδια στιγμή, «δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν κρατούμενοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη της Τουρκίας, ενώ εκκρεμεί μια σειρά θεμάτων, αρμοδιότητας του κ. Καμμένου, που άπτονται της άμυνας και της ασφάλειας της χώρας».