Οι σειρήνες της αεράμυνας, οι οποίες προειδοποιούν τους πολίτες για ενδεχόμενες επιθέσεις με ρουκέτες, ήχησαν σήμερα στο νότιο Ισραήλ, σε περιοχές κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Δεν κατέστη σαφές εάν πράγματι ρουκέτες έπληξαν το ισραηλινό έδαφος.

«Οι λεπτομέρειες ερευνώνται», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός στην ανακοίνωσή του.

Νεκρός 30χρονος Παλαιστίνιος

Εν τω μεταξύ τη Δευτέρα, ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, γνωστοποίησε το υπουργείο Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα, τον οποίο ελέγχει το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Ο Μοχάμεντ αλ Ρουντέια, 30 ετών, σκοτώθηκε και άλλος ένας άνδρας τραυματίστηκε στο ισραηλινό πλήγμα, διευκρίνισε το υπουργείο.

Οι ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ–ο ένοπλος βραχίονας της Χαμάς–απέτισαν φόρο τιμής με ανακοίνωσή τους στον νεκρό, τον οποίο περιέγραψαν ως «μαχητή», κάτι που γενικά σημαίνει ότι ήταν μέλος τους.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι άρμα μάχης που είχε πάρει θέση εκτός της Λωρίδας της Γάζας έπληξε φυλάκιο παρατήρησης σε αντίποινα για μια απόπειρα παρείσφρησης Παλαιστίνιων στο έδαφος του Ισραήλ και για τα πυρά από τον θύλακα εναντίον ισραηλινών στρατιωτών.

Δυο Παλαιστίνιοι αποπειράθηκαν να παρεισφρήσουν στο Ισραήλ, έχοντας μαζί τους καύσιμα, μαχαίρια και κόφτες, «με την πρόθεση να διαπράξουν μια τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του. Οι δύο Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν, ενώ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εβλήθησαν πυρά από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον ισραηλινών στρατιωτών, πρόσθεσε.