Τις εξελίξεις στην Ιταλία και την Ισπανία σχολίασε απο το βήμα της Βουλής ο Γιάννης Δραγασάκης, λέγοντας πως οι εξελίξεις αυτές δεν επηρεάζουν τη χώρα μας, καθώς αυτή έχει τα μέσα για να τις αντιμετωπίσει. Ωστόσο, σημείωσε πως, αν οι αναταράξεις αυτές συνεχιστούν, τότε θα επηρεαστούν οι χώρες της Ευρώπης συνολικά και ενδεχομένως να απαιτηθεί απο την Ευρωπαϊκή Ένωση μια συνολική λύση.

Σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως «βγαίνουμε από τα μνημόνια κι έτσι αποκτούμε την δυνατότητα να σχεδιάζουμε μόνοι μας το μέλλον μας». Βέβαια, επισήμανε ότι η χώρα βγαίνει από μνημόνιο, βγαίνει σε ένα ξέφωτο όπως είπε, αλλά τα προβλήματα και οι παθογένειες της ελληνικής οικονομίας συνεχίζουν να υπάρχουν. Όσον αφορά το συμπληρωματικό μνημόνιο, τόνισε πως είναι ένας τεχνικός όρος που μπαίνει στο τέλος κάθε αξιολόγησης.

Ο ίδιος πέρασε το μήνυμα πως οι εξωγενείς κίνδυνοι υπάρχουν, αλλά το ζητούμενο είναι πώς να τους αποτρέψουμε, κι αν δεν μπορούμε να τους αποτρέψουμε, τότε να δούμε πώς θα τους αντιμετωπίσουμε.