«Η συμφωνία στο Μακεδονικό θα πρέπει να έρθει με εγγύηση της ΕΕ και «σφραγίδα» του ΝΑΤΟ, που δεν θα μπορεί να αλλάξει» επεσήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα 104.6» σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ, ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε πως, αν η πρόταση που έρθει είναι «σύνθετη ονομασία erga omnes και με συνταγματική αναθεώρηση», τότε «πρέπει να το λύσουμε αυτό το πρόβλημα».

«Aν η ΕΕ κάνει το άνοιγμα στα δυτικά Βαλκάνια, σε Αλβανία και πΓΔΜ, θα πούμε «εμείς δεν θέλουμε»;» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος, αναφερόμενος στη θέση του Κινήματος Αλλαγής επί του θέματος, τόνισε ότι η εισήγηση είναι: «Πρέπει να συμβάλουμε σε μία λύση. Δεν νομίζω ότι στα εθνικά θέματα θα πρυτανεύσει μια μικροκομματική λογική, αλλά το εθνικό συμφέρον».

Σχετικά με την πορεία της χώρας μετά το τέλος του μνημονίου, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «η χώρα πάει χωρίς τα κατάλληλα «παπούτσια», ξυπόλητη σε όσα θα ακολουθήσουν μετά τον Αύγουστο» και επανέλαβε πως «δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Μιλάμε για αντιμετώπιση συγκεκριμένων θεμάτων που εκκρεμούν στην κοινωνία».

Συμπλήρωσε, δε, πως «ακόμα και όταν είχαμε κακούς πρωθυπουργούς, είχαμε το μαξιλάρι της Ευρώπης. Από τον Σεπτέμβριο ποιος θα σε δανείσει, όταν θα υπάρξουν πέντε ενδεχόμενες λάθος αποφάσεις και το ταμείο θα αδειάσει; Θα σε δανείσουν οι αδυσώπητες αγορές; Xαθήκαμε, λοιπόν, δεν θα έχουμε ανάκαμψη ποτέ» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Έκανε μάλιστα λόγο για την αναγκαιότητα εθνικής συνεννόησης: «Η εθνική συνεννόηση είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και ακολούθως της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εμείς προτείναμε μια ελάχιστη συνεννόηση για τα σημαντικά θέματα. Οι μεν δεν το κάνουν από φόβο μην χάσουν τις καρέκλες και οι δε περιμένοντας να πάρουν αύριο τις καρέκλες».