Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σουρεαλισμός και αιώνια ζωή

Σουρεαλισμός και αιώνια ζωή

Τι να κάνετε ένα εκατομμύριο χρόνια;

Όταν η underground φωτογράφος,  Juno Calypso,  έφτασε σε αυτό στο σπίτι στη Νεβάδα, δεν ήξερε τι να περιμένει. Έχοντας επίγνωση της διεύθυνσης και της μοναδικής ιστορίας του – ο Girard Henderson, ο ιδρυτής των καλλυντικών της Avon, είχε κατασκευάσει τον πολυτελή χώρο και ζούσε εκεί  με τη σύζυγό του, μία κομμώτρια  του Χόλυγουντ – αναζητούσε  κάτι περισσότερο από την απλή  «χλιδή». Μετά από λίγες μέρες, η Calypso γοητεύτηκε από το χώρο, το οποίο μοιάζει με «έναν τάφο ή ένα μαυσωλείο. Ήταν τόσο ήσυχο εκεί  και τίποτα δεν είχε ξεθωριάσει γιατί δεν υπάρχει φυσικό ηλιακό φως. Είναι μια κάψουλα χρόνου », είπε. Για αυτή την νέας σειρά φωτογραφιών η καλλιτέχνης βρήκε στην έπαυλη , το τέλειο μέρος. Που αλλού θα μπορούσε να αιχμαλωτίσει  τον σουρεαλισμό περισσότερο από ένα σπίτι, που κατασκευάστηκε για την αιώνια ομορφιά;

Γνωστή για την αντιμετώπιση θεμάτων όπως η ζωή, ο θάνατος, η ομορφιά και η φθορά, μέσω σταδιοποιημένων αυτοπροσωπογραφιών, οι φωτογραφίες της Calypso είναι εκεί για να σας προσελκύσουν, να σας ωθήσουν στο σημείο όπου το «χυτήριο» και η «κατάθλιψη» σχηματίζουν μια διφορούμενη εικόνα.  Οι διαμαρτυρίες της  καλλιτέχνιδας  σχετικά με τη μονιμότητα της ζωής έγιναν ακόμα πιο έντονες όταν έμαθε περισσότερα για το σπίτι και τους σημερινούς ιδιοκτήτες του. Ανακάλυψε ότι ήταν μια «ομάδα μυστηρίου», που υπήρχε και ανήκε στο λεγόμενο Κρυονικό κίνημα.

Η συλλογή αφορά τη συντήρηση των ζωντανών και  τη συντήρηση των νεκρών. «Αυτό που ξεκίνησε ως ένα σπίτι που χτίστηκε από την περιουσία μιας γνωστής εταιρίας καλλυντικών που ενσωματώνει την επιδίωξη της ομορφιάς και τη διατήρηση των ζωντανών, είχε από τότε πάρει μια ενοχλητική παράκαμψη για να γίνει ένα μυστηριώδες τρόπαιο εκείνων που ασχολήθηκαν περισσότερο με την αιώνια ζωή».

 

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024