Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλληλέγγυοι Αθλητές: Μια διαφορετική ομάδα που σκοράρει για καλό σκοπό

Αλληλέγγυοι Αθλητές: Μια διαφορετική ομάδα που σκοράρει για καλό σκοπό

Επόμενο βήμα είναι μία ακόμα δράση. Χωρίς να αποκαλύπτουν λεπτομέρειες, ενημερώνουν ότι η κίνηση είναι στα σκαριά και αφορά το προσφυγικό

Το άλλο πρόσωπο του ποδοσφαίρου αναδεικνύουν οι Αλληλέγγυοι Αθλητές, μία κίνηση που ξεκίνησε και συνεχίζει να διατηρεί χαμηλό προφίλ. Οι Αλληλέγγυοι Αθλητές έχουν αναλάβει μία σειρά πρωτοβουλιών, χωρίς να επιδιώκουν την προσωπική τους έκθεση.

Πρόκειται για αθλητές, στην πλειοψηφία τους ποδοσφαιριστές, που αγωνίζονται σε μεγάλες ή και μικρότερες ομάδες των ελληνικών γηπέδων και διατηρώντας την ανωνυμία τους, επιλέγουν να κάνουν όχημα τον αθλητισμό για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη.  Δεν θέλουν να μιλήσουν για τους εαυτούς τους, αλλά για την αλληλεγγύη, γιατί -όπως λένε- το αντιπαράδειγμα είναι σημαντικότερο. «Θέλουμε να δείξουμε ότι ο αθλητισμός μπορεί να βοηθάει και στο τέλος να αλλάζει κάποια πράγματα», δηλώνει ένας ποδοσφαιριστής από τους αθλητές.

Αρχικά έφτιαξαν γήπεδα για τις εγκαταστάσεις του Χαμόγελου του Παιδιού στον Καρέα. Και όταν λέμε «έφτιαξαν», εννοούμε ότι τα γήπεδα του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του βόλεϊ ολοκληρώθηκαν ακόμα και με προσωπική εργασία των αθλητών.  «Έβαφαν, έφτιαχναν, έκαναν δουλειές μαζί με τους εργάτες αλλιώς δεν θα τελείωναν τόσο γρήγορα τα γήπεδα», λέει μία από τις παιδαγωγούς. Μάλιστα, ακόμα και σήμερα επισκέπτονται τα παιδιά και παίζουν μαζί τους.

Μοιράζουν τρόφιμα

Αλλά οι δράσεις δεν σταμάτησαν εκεί. Το αμέσως επόμενο βήμα της αλληλεγγύης ήταν να συγκεντρώσουν και να διανείμουν τρόφιμα σε κοινωνικές κουζίνες. Από αυτήν την πρωτοβουλία δόθηκε φαγητό σε χιλιάδες κόσμου.

Χθες οι Αλληλέγγυοι Αθλητές προχώρησαν σε μία τρίτη -και όχι τελευταία- δράση. Πρόκειται για έναν αγώνα αλληλεγγύης με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του 14χρονου Μάριου από την Ζαχάρω Ηλείας, ενός παιδιού που πάσχει από καρκίνο στο πόδι και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο φιλικός αγώνας έγινε στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου μεταξύ επίλεκτης ομάδας ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών του νομού και επαγγελματιών αθλητών τόσο από του Αλληλέγγυους, όσο και από διεθνείς, μεταξύ των οποίων ποδοσφαιριστών που δοξάστηκαν στο Euro του 2004!

Οι Αλληλέγγυοι Αθλητές αγόρασαν 3000 εισιτήρια και θέλησαν αρχικά να τα μοιράσουν στα σχολεία της περιοχής, ώστε να μπορούν να κάνουν κερκίδα οι μαθητές. Όμως, καθώς τα σχολεία ήταν κλειστά, συμφώνησαν τελικά να δοθούν τα εισιτήρια στην είσοδο του γηπέδου για να μπορεί να μπει ελεύθερα όποιος το επιθυμεί, με κάποια προαιρετική οικονομική ενίσχυση.

Επόμενο βήμα είναι μία ακόμα δράση. Χωρίς να αποκαλύπτουν λεπτομέρειες, ενημερώνουν ότι η κίνηση είναι στα σκαριά και αφορά το προσφυγικό.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024