
«Ανοικτή στον διάλογο» με τις ΗΠΑ η Βόρεια Κορέα
«Απροσδόκητη» χαρακτήρισε ο υφυπουργός της Βόρειας Κορέας την απόφαση του αμερικανού προέδρου ν' ακυρώσει τη συνάντηση κορυφής με τον βορειοκορεάτη ηγέτη, δηλώνοντας ότι η χώρα του παραμένει ανοικτή στον διάλογο με τις ΗΠΑ.
Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας διαβεβαίωσε σήμερα Παρασκευή ότι παραμένει ανοικτή στον διάλογο με τις ΗΠΑ, μετά την απόφαση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ν’ ακυρώσει τη σύνοδο κορυφής με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, κίνηση την οποία η Πιονγιάνγκ χαρακτήρισε «εξαιρετικά λυπηρή».
«Αντιμετωπίσαμε με μεγάλο σεβασμό τις προσπάθειες του προέδρου Τραμπ, που δεν είχαν προηγούμενο από οποιοδήποτε άλλον (αμερικανό) πρόεδρο, για να πραγματοποιηθεί η ιστορική σύνοδος κορυφής Βόρειας Κορέας – ΗΠΑ», τόνισε ο βορειοκορεάτης υφυπουργός Εξωτερικών Κιμ Κιέ Γκουάν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
«Επαναλαμβάνουμε προς τις ΗΠΑ την αποφασιστικότητά μας να συναντηθούμε πρόσωπο με πρόσωπο, ανά πάσα στιγμή και με οποιοδήποτε τρόπο, για να επιλύσουμε το πρόβλημα», πρόσθεσε ο ίδιος.
«Η ξαφνική ανακοίνωση (του Τραμπ) περί ακύρωσης της συνόδου είναι απροσδόκητη για εμάς και μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε εξαιρετικά λυπηρή», συμπλήρωσε ο υφυπουργός.
- Δικαστής επικρίνει τον Τραμπ για τη «θρασύτατη» προσπάθειά του να συνεχίσει την κατασκευή της αίθουσας χορού
- Γαλλία: Τα Στενά του Ορμούζ πρέπει να ανοίξουν ξανά, αλλά «όχι με οποιοδήποτε τίμημα»
- Λίβανος: Ο Γκουτέρες καλεί «όλα τα μέρη» να τηρήσουν «πλήρως» την κατάπαυση του πυρός
- Τραμπ: Ο πάπας Λέων είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, αλλά έχει αδυναμίες στην εξωτερική πολιτική
- Το Ιράν χαιρετίζει τη συμφωνία του Λιβάνου με το Ισραήλ – «Εντάσσεται» στην εκεχειρία με τις ΗΠΑ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: – Παραιτηθείτε… – Δεν εκβιάζομαι…
