Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του πρότζεκτ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των ξένων funds που αφορά το ΟΑΚΑ.

Η πολιτεία πήρε θέση για την υπόθεση του Athens Alive, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την επαφή Τσίπρα – Γιαννακόπουλου για το θέμα. Ουσιαστικά, με την τοποθέτηση αυτή ανοίγει ο δρόμος για την εκπόνηση του πρότζεκτ που αφορά το ΟΑΚΑ.

Οι πηγές από το υφυπουργείο Αθλητισμού αναφέρουν ότι είναι πλέον στις προθέσεις τους η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ και η πορεία για την εκπόνηση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για την περιοχή.

Αναλυτικά:

«Πρόθεση η αναβάθμιση και αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ με ένα σύγχρονο σχέδιο, που θα αναβαθμίζει τις λειτουργίες στην ευρύτερη περιοχή και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα εντάσσεται στο σχέδιο ανάπτυξης της Αττικής.

Για το λόγο αυτό θα προχωρήσει η εκπόνηση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το σύνολο της περιοχής όπου θα εξεταστεί η δυνατότητα αύξησης του επιτρεπόμενου συντελεστή δόμησης στο πλαίσιο του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας καθώς και ορισμένες διαφοροποιήσεις στις επιτρεπόμενες χρήσεις γης με δυνατότητα χωροθέτησης χρήσεων αθλητισμού, αναψυχής, τουρισμού και περιορισμένων εμπορικών χρήσεων για την εξυπηρέτηση της περιοχής».