Το όνομα για τη νέα του ομάδα στο MLS (αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου), φαίνεται πως βρήκε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ μαζί με τους συνεταίρους του.

Αυτό, θα είναι «Miami Freedom» και η ομάδα του Άγγλου αστέρα αναμένεται να ενταχθεί στο MLS το 2020, σύμφωνα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα.

Σημειώνεται πως ο Μπέκαμ αγόρασε την ομάδα με μόλις 25 εκατ. δολάρια, λόγω συμφωνίας που είχε υπογράψει με τους Λος Άντζελες Γκάλαξι και το MLS το 2007, όταν δηλαδή «μετακόμισε» στις ΗΠΑ για λογαριασμό των Γκάλαξι. Σύμφωνα με αυτήν, θα μπορούσε να δημιουργήσει μια δική του ομάδα με μειωμένο κόστος, ενώ κανονικά, το ελάχιστο απαιτούμενο κεφάλαιο «αγγίζει» τα 150 εκατ. δολάρια.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η τοπική εφημερίδα «Miami Herald», τα τέσσερα ονόματα από τα οποία κλήθηκαν να επιλέξουν οι ιδιοκτήτες της νέας ομάδας, ήταν Miami Freedom Football Club, Miami Freedom United, Miami Freedom FC και Miami Freedom.

Με υποστήριξη από εκατομμυριούχους συνεταίρους, ο Μπεκαμ, αγόρασε στην περιοχή Οβερτάουν ένα οικόπεδο και έχει δρομολογήσει την κατασκευή γηπέδου χωρητικότητας 25.000 θέσεων, σε μία επένδυση που εκτιμάται πως θα αγγίξει τα 300 εκατομμύρια δολλάρια.