Για στρατηγική ήττα της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, «χρειάζεται ένα ακόμη πρόσθετο μνημόνιο ως άλλοθι για το πρόγραμμα σοκ και δέους που απεργάζεται για τους έλληνες πολίτες».

Σε δήλωσή του, ο κ. Τζανακόπουλος σημειώνει πως η συζήτηση της Τετάρτης στη Βουλή «κατέστησε πιο σαφή από ποτέ τη στρατηγική ήττα που έχει υποστεί τόσο η ΝΔ όσο και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά, μπροστά στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια».

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Επικρατείας κάνει λόγο «πρωτοφανείς αντιφάσεις του προέδρου της ΝΔ» οι οποίες -όπως είπε- αναδεικνύουν και το μέγεθος του αδιεξόδου του».

«Το πρόγραμμα που έχει βασίζεται στις απολύσεις, τη συρρίκνωση του Δημοσίου, την καταστροφή του κοινωνικού κράτους, την επιβολή ενός νέου εργασιακού μεσαίωνα και συνολικά τη συντριβή της εργασίας» αναφέρει, προσθέτοντας πως «τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς το πρόσχημα ενός νέου μνημονίου».

Για αυτό το λόγο και ο κ. Μητσοτάκης, όπως ο ίδιος ομολόγησε χθες στη Βουλή, δεν θέλει ούτε την καθαρή έξοδο στις αγορές, την οποία επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε μία πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Χρειάζεται ένα ακόμη πρόσθετο μνημόνιο ως άλλοθι για το πρόγραμμα σοκ και δέους που απεργάζεται για τους έλληνες πολίτες» σημειώνει.

Καταλήγοντας, ο κ. Τζανακόπουλος τονίζει πως «σε ό,τι αφορά τώρα τα ευφάνταστα σενάρια περί εκλογών τα οποία διαρρέουν από τη ΝΔ, μπροστά στο αδιέξοδό τους, πρέπει να τους θυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός έχει κουραστεί να επαναλαμβάνει ότι οι εκλογές θα γίνουν στη λήξη της τετραετίας. Η ΝΔ δεν χρειάζεται να βιάζεται και θα χάσει στην ώρα της».