Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, σε ανακοίνωσή του, τονίζει πως καταλαβαίνει «την ανάγκη του κ. Τζανακόπουλου να συμμαζέψει το χθεσινό φιάσκο του κ. Τσίπρα, αλλά είναι μάλλον πρωτοφανές μία κυβέρνηση να ζητά καθοδήγηση από την αξιωματική αντιπολίτευση για το πώς μπορεί να βγει η χώρα από το σημερινό της τέλμα που προκάλεσε η καταστροφική οικονομική πολιτική της»
Να προκηρύξει εκλογές καλεί και πάλι την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου.
Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, σε ανακοίνωσή του, τονίζει πως καταλαβαίνει «την ανάγκη του κ. Τζανακόπουλου να συμμαζέψει το χθεσινό φιάσκο του κ. Τσίπρα, αλλά είναι μάλλον πρωτοφανές μία κυβέρνηση να ζητά καθοδήγηση από την αξιωματική αντιπολίτευση για το πώς μπορεί να βγει η χώρα από το σημερινό της τέλμα που προκάλεσε η καταστροφική οικονομική πολιτική της».
Μάλιστα, η ΝΔ επισημαίνει πως αν η κυβέρνηση πιστεύει, όντως, ότι τα έχει πάει περίφημα στην οικονομία, δεν χρειάζεται καμία παράταση του μνημονίου που μόνη της υπέγραψε και καμία πιστοληπτική γραμμή στήριξης.
«Αν αντιθέτως συνειδητοποίησε επιτέλους το νέο αδιέξοδο που έχει προκαλέσει στη χώρα, η λύση είναι μία. Να προκηρύξει εκλογές για να προκύψει μια νέα κυβέρνηση που θα έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών και θα ανακτήσει με τις επιλογές της και την εμπιστοσύνη των αγορών. Έτσι θα λύσει ο κ. Τζανακόπουλος και τις απορίες του για το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας που δεν περιλαμβάνει κανένα μνημόνιο» καταλήγει, στην ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.