Χιλιάδες άνθρωποι παρατήρησαν τα αστέρια ελπίζοντας σε ένα ρεκόρ Γκίνες
Στην Καμπέρα της Αυστραλίας
Η Καμπέρα της Αυστραλίας είναι μια ήσυχη πόλη. Την Τετάρτη το βράδυ όμως χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας (ANU) κρατώντας τηλεσκόπια, ενώ κάποιοι είχαν πάρει μαζί τους και πτυσσόμενα καθίσματα. Εκτός από την Καμπέρα, στην ενατένιση των αστεριών συμμετείχαν και άνθρωποι από πολλές ακόμη περιοχές της χώρας. Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 20:40 τοπική ώρα και επί 10 λεπτά οι συμμετέχοντες παρατηρούσαν τα αστέρια με τηλεσκόπιο ή φορώντας γυαλιά.
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης, που είναι το Εθνικό Πανεπιστήμιο και ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Αυστραλίας ABC, ελπίζουν πως όταν ανακοινωθεί ο ακριβής αριθμός των συμμετεχόντων, θα μπουν στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως «οι περισσότεροι άνθρωποι που παρατηρούσαν τα αστέρια σε πολλούς χώρους την ίδια χρονική στιγμή».
Ο 60χρονος Άλαν Μπράουν έφερε από το σπίτι του ένα μεγάλο κόκκινο τηλεσκόπιο που είχε αγοράσει ο πατέρας του πριν από 25 χρόνια. Από παιδί μαζί με τον αδελφό του, όπως λέει, παρατηρούσε ώρες τα αστέρια στον ουρανό. Ένας άλλος λάτρης του σύμπαντος, ο 16χρονος Ντάρσι Λιντς, ήταν επίσης στη διοργάνωση του 2015. Το 2011 παρακολούθησε κάποια μαθήματα αστρονομίας και ευελπιστεί στο μέλλον να καταφέρει να κάνει σπουδές στον τομέα αυτό.
Δεν τίθεται θέμα εάν κάποιος δεν έχει επαγγελματικό τηλεσκόπιο καθώς όσοι θέλουν να συμμετάσχουν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα μικρό αντί 7 δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 5,3 δολάρια ΗΠΑ), με το οποίο μπορούν να δουν καθαρά το φεγγάρι. Η κυρία που πουλούσε τηλεσκόπια στην περιοχή είπε ότι το βράδυ της εκδήλωσης πούλησε περίπου 2.000 τεμάχια. Νωρίτερα, η ίδια είχε κάνει καλές πωλήσεις μέσω Διαδικτύου, με αποτέλεσμα να αποκομίσει κέρδη από την πώληση συνολικά 5.000 τηλεσκοπίων.
Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν τον Αύγουστο του 2015 στην Αυστραλία, όταν 7.960 άνθρωποι από 37 διαφορετικά μέρη κοιτούσαν την ίδια στιγμή τα αστέρια.
- Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος PIF: «Ζητάμε την επιβράβευση της καινοτομίας, όχι μόνο την πρόσβαση!»
- Σούπερ ημιτελικός στο Champions League: Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν με το… βλέμμα στη Βουδαπέστη
- Σάμος: Στάχτη 20 στρέμματα μετά από φωτιά στη δυτική πλευρά του νησιού
- Παναθηναϊκός: Χειρουργήθηκε με επιτυχία ο Σλούκας
- Χανιά: Ηλικιωμένος έβγαλε όπλο σε 27χρονο και απείλησε ότι θα τον σκοτώσει
- Συναγερμός στον Κεραμεικό: 89χρονος πυροβόλησε με καραμπίνα μέσα στον ΕΦΚΑ – Tραυματίστηκε υπάλληλος στο πόδι
- Γιώργος Γιαννόπουλος: Η μιζέρια είναι στη φύση του Έλληνα
- Γαλάτσι: Στο νοσοκομείο 45χρονος μετά από καβγά για μια θέση πάρκινγκ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)


























![Το «ChatGPT της Ρομποτικής»: Ρομπότ κερδίζει επαγγελματίες στο πινγκ πονγκ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/2026-04-22T145256Z_1528513664_RC2HIIAKY5QS_RTRMADP_5_SCIENCE-PING-PONG-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442