Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Να ανοίξει τα κλειστά μαγαζιά της πόλης επιχειρεί ο δήμος Αθηναίων

Να ανοίξει τα κλειστά μαγαζιά της πόλης επιχειρεί ο δήμος Αθηναίων

Στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί πνοή σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας που έχουν πληγεί από την κρίση, αλλά και από την ελλιπή αστυνόμευση.

Πρόγραμμα συνολικού ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ για το άνοιγμα κλειστών καταστημάτων σε διάφορες περιοχές του ιστορικού εμπορικού τριγώνου της πρωτεύουσας , υλοποιεί ο δήμος Αθηναίων. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα «ΠΟΛΗ²», σήμερα , σε συνέντευξη τύπου , η αρχή γίνεται με επτά καταστήματα στην πλατεία Θεάτρου, ακολουθεί η προκήρυξη για άλλα δέκα στην Στοά Εμπόρων, που βρίσκεται στην οδό Βουλής, ενώ έχει ξεκινήσει η προεργασία και για ένα αντίστοιχο πρόγραμμα που θα αφορά τα κλειστά καταστήματα της οδού Σταδίου.

Στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί πνοή σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας που έχουν πληγεί από την κρίση, αλλά και από την ελλιπή αστυνόμευση. Ο δήμος Αθηναίων θα καλύπτει για έξι μήνες το λειτουργικό κόστος και το ενοίκιο των καταστημάτων αυτών, ενώ θα οργανώνει παράλληλα θεματικές εκδηλώσεις σε όλους τους δρόμους ή τις πλατείες όπου υλοποιείται η δράση.

Ειδικότερα στην πλατεία Θεάτρου, όπου θα ανοίξουν συνολικά επτά καταστήματα, ο δήμος στοχεύει να αποτελέσει το νέο σημείο αναφοράς στην πολιτιστική ζωή της Αθήνας. Στην ουσία, δημιουργείται, με την υποστήριξη του Δήμου, ένα μεγάλο, συλλογικό, ανοιχτό εργαστήριο, όπου καλλιτέχνες και δημιουργοί θα μπορούν να δικτυώνονται και να συνεργάζονται, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση της σύγχρονης πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης. Πιο συγκεκριμένα, τα καταστήματα που θα ανοίξουν στην πλατεία Θεάτρου, θα στεγάζουν δραστηριότητες με έμφαση στη νέα επιχειρηματικότητα, στο χώρο της χειροτεχνίας και του βιομηχανικού προϊόντος, θα φιλοξενούν αποκλειστικά εναλλασσόμενα πολιτιστικά προγράμματα, όπως εκθέσεις σύγχρονης τέχνης όλων των εφαρμογών εικαστικών, ζωγραφικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, γλυπτικής εγκατάστασης καθώς και ως χώροι εκδηλώσεων, δράσεων, συζητήσεων, παρουσιάσεων πειραματικής μουσικής, θεατρικών δρώμενων κα.

Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι το πρόγραμμα αυτό « αποτελεί μια, μοναδική στην ελληνική πραγματικότητα, πρωτοβουλία που, αν πετύχει, μπορεί να αλλάξει σημαντικά την εικόνα του κέντρου». Ασφαλώς, είπε « δεν πρόκειται να λύσουμε το πρόβλημα με τα κλειστά καταστήματα στην πόλη, που είναι αποτέλεσμα της κρίσης που πλήττει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Όμως κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για να δώσουμε ξανά ζωντάνια σε περιοχές και πλατείες του κέντρου που έχουν ερημοποιηθεί και, κατ’ επέκταση, υποβαθμιστεί». Ακόμη υπογράμμισε ότι με το άνοιγμα αυτών καταστημάτων και των εκδηλώσεων- δράσεων του δήμου θα ωφεληθεί το σύνολο των επιχειρήσεων που λειτουργούν στις συγκεκριμένες περιοχές.

Επίσης ευχαρίστησε τη διοίκηση του ΕΦΚΑ και την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, για τη συμβολή τους στην υλοποίηση του προγράμματος στην Στοά Εμπόρων.

Το πρόγραμμα «ΠΟΛΗ²»,απευθύνεται σε νέες κι υφιστάμενες δημιουργικές ομάδες ώστε να αποκτήσουν τη «βάση» τους, να πειραματιστούν και να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, στην καρδιά της Αθήνας, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η αξιολόγηση και επιλογή των ωφελούμενων θα γίνει από πενταμελή Επιτροπή .Κάθε κατάστημα θα μπορεί να στεγάζει μια ή και περισσότερες επιχειρήσεις, με δυνατότητα συστέγασης και συνεργασίας, ενώ η επιλογή θα γίνεται ώστε να ευνοεί μελλοντικές συνεργασίες-συμπράξεις.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το: www.polis2.thisisathens.org

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024