Απογοητευμένος έδειξε ο Ράτζα Ναϊνγκολάν από την απόφαση του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να μην τον συμπεριλάβει στην αποστολή του Βελγίου για το Μουντιάλ της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, ο μέσος της Ρόμα σε συνέντευξη στο hln.be δήλωσε πως πρέπει να κριθεί για την αγωνιστική του απόδοση και μόνο, ενώ ανέφερε πως το να πάει σε ένα Μουντιάλ ήταν παιδικό του όνειρο.

«Δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Κουράστηκα να με θεωρούν το κακό παιδί. Το ποδόσφαιρο είναι για εμένα ακόμα χόμπι. Εντάξει, πλέον είναι επάγγελμα, αλλά ας με κρίνουν για τις εμφανίσεις μου στο γήπεδο, όχι για όσα κάνω εκτός αυτού. Να μιλήσουμε τότε διαφορετικά και για τον Μαραντόνα;

Εσείς νομίζετε ότι όλοι οι παίκτες είναι καλά παιδιά; Δεν ντρέπομαι. Το να πάω σε ένα Μουντιάλ ήταν παιδικό μου όνειρο και τώρα αυτό χάθηκε. Τώρα θα είμαι στο βιβλίο Γκίνες. Ένας παίκτης ενός τέτοιου επιπέδου που δεν πάει σε δύο διαδοχικά Μουντιάλ. Μου είναι τόσο ακατανόητο, που γελάω».

Ο 30χρονος χαφ της Ρόμα αναφέρθηκε  και στη συνάντηση που είχε με τον ομοσπονδιακό τεχνικό του Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ: «Συναντηθήκαμε την Κυριακή στο Φιουμιτσίνο. Όταν μου είπε να βρεθούμε, κάλεσα τους Μέρτενς, Αζάρ, Ντε Μπράινε και Φελαϊνί να τους ρωτήσω τι πίστευαν για τη συνάντηση. Αν δηλαδή ήθελε να μου εξηγήσει συγκεκριμένους κανόνες ή να μου πει ότι δεν θα πάω στο Μουντιάλ.

Άρχισε να μου λέει ότι είμαι παίκτης κορυφαίου επιπέδου με σημαντικό ρόλο στη Ρόμα και ότι αν ήταν προπονητής συλλόγου θα έχτιζε γύρω μου την ομάδα και πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί στην εθνική. Εν μέρει μπορώ να καταλάβω όταν λέει ότι δεν χωράει στην τακτική του. Αν όμως τραυματιστούν δύο μέσοι; Τι θα κάνει;».