Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Δημοκρατική ομαλότητα και Ρουβίκωνες δεν πάνε μαζί, διαλέξτε

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Δημοκρατική ομαλότητα και Ρουβίκωνες δεν πάνε μαζί, διαλέξτε

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης το ζήτημα της πολιτικής βίας

Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό για το ζήτημα της πολιτικής βίας. Αναφερόμενος στις απειλές που δέχθηκε από τον Ρουβίκωνα, αλλά και στις αναρτήσεις για τις «παρεμβάσεις» της αναρχικής ομάδας στο ΣτΕ και αλλού, ο πρόεδρος της ΝΔ αναρωτήθηκε τι κάνει η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός για τις ενέργειες αυτές.

«Πώς είναι δυνατόν σε μια ευνομούμενη πολιτεία να γίνονται ανεκτές τέτοιου είδους αναρτήσεις και πράξεις; Τι κάνετε γι αυτό; Έχετε συλλάβει κάποιον; Δείχνετε επιλεκτική ανοχή σε αυτές τις ομάδες. Δημοκρατική ομαλότητα και Ρουβίκωνες δεν πάνε μαζί, όμως. Πρέπει να διαλέξετε» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχολιάζοντας την καταδίκη του πρωθυπουργού για τις απειλές της αναρχικής ομάδας εναντίον του, σημείωσε ότι είναι καλοδεχούμενη, ωστόσο δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί γιατί δεν έχει μιλήσει ο πρωθυπουργός για τις άλλες αναρτήσεις που αφορούν τις ενέργειες του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ, τον Δήμο Τήνου, τις ξένες πρεσβείες.

Σε ό,τι αφορά την απειλή καθαυτή, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι διάλεξαν λάθος στόχο, καθώς «δεν περνούν» οι απειλές ούτε στον ίδιο, ούτε στη ΝΔ.

«Μαζί με τη ΧΑ ρίξατε την κυβέρνηση, πορεύεστε μαζί με τον Καμμένο»

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε τον Αλέξη Τσίπρα για διαστρέβλωση γεγονότων και των δηλώσεων καταδίκης της ΝΔ σε ό,τι αφορά την επίθεση εις βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Παρατήρησε, δε, ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν έχει καμία σχέση με τη ΝΔ.

Απαντώντας σε έντονο ύφος στις κατηγορίες του πρωθυπουργού για συγγένεια της ΝΔ με ακροδεξιά στοιχεία επισήμανε: «Η ΝΔ δεν έχει κάποιου είδους ιδεολογική συγγένεια με την Χρυσή Αυγή. Εσείς μαζί με την ΧΑ ρίξατε την προηγούμενη κυβέρνηση και ψηφίσατε τον εκλογικό νόμο» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε: «Κοιτάξτε λίγο και προς τον συγκυβερνήτη σας. Μήπως δεν γνωριζόμαστε;»

Αφησε, δε, αιχμές για τις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων, επισημαίνοντας: «Μήπως κάτι δεν πάει καλά; Πού είναι ο Πάνος Καμμένος; Έχει να εμφανιστεί κανένα 2μηνο. Δεν υπερασπίζεται τις κυβερνητικές επιλογές. Ιδεολογική συγγένεια δεν έχετε, μόνο οι καρέκλες σας ενώνουν».

Είναι το «Ίλιντεν» ακόμη στο τραπέζι;

Αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και ειδικότερα στην πρόταση των Σκοπίων περί «Μακεδονίας του Ίλιντεν», ο πρόεδρος της ΝΔ ειρωνεύτηκε τον πρωθυπουργό, λέγοντας: «Είδατε το τυρί, αλλά όχι την φάκα» και επανέλαβε ότι η συγκεκριμένη ονομασία είναι το σύμβολο των αλυτρωτικών διαθέσεων της γειτονικής χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε, δε, τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει εάν η πρόταση περί Ίλιντεν παραμένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος, το πιο ισχυρό πλήγμα το έχουν δεχθεί οι φτωχότεροι

Μιλώντας για το θέμα της οικονομίας, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ασφυξία που έχει επιφέρει η πολιτική της κυβέρνησης και επισήμανε ότι το πιο ισχυρό πλήγμα το έχουν δεχθεί οι φτωχότεροι.

Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια και αν η κυβέρνηση θέλει να υποστηρίξει το αφήγημα της καθαρής εξόδου, τότε θα έπρεπε να «παγώσει» τις περικοπές των συντάξεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε, δε, ότι η ΝΔ δεν έχει ζητήσει προληπτική γραμμή στήριξης.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024