Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008

Να ζητήσει «συγγνώμη» για «τον διχαστικό του λόγο» και «να σταματήσει να εξωραΐζει τον τραμπουκισμό αποκαλώντας τον ακτιβισμό» κάλεσε τον πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τα τελευταία περιστατικά βίας. Στο στόχαστρο και το σχέδιο ανάπτυξης της κυβέρνησης, το οποίο χαρακτήρισε «αόριστο ευχολόγιο»

«Δεν σας επιτρέπω κ. Τσίπρα να αφήσετε το παραμικρό υπονοούμενο ότι η ΝΔ έχει οποιαδήποτε σχέση με βία. Εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008. Εσείς χαϊδεύατε τους αγανακτισμένους» είπε σε υψηλούς τόνους και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, καλώντας τον να ζητήσει «συγγνώμη» για «τον διχαστικό του λόγο» και «να σταματήσει να εξωραΐζει τον τραμπουκισμό αποκαλώντας τον ακτιβισμό».

Ο Αλέξης Τσίπρας αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί για την οικονομία, αλλά τη συγκυρία σκεπάζει ένα σκηνικό τυφλής βίας, τόνισε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, κάνοντας εκτενή αναφορά στα τελευταία περιστατικά ανομίας και ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.

«Η βία είναι μια και σας καλώ να πράξετε το αυτονόητο. Όχι απλά να την καταδικάσετε αλλά να δεσμευτείτε ότι θα το αποδείξετε στην πράξη» είπε, με αφορμή και την επίθεση στον Γ. Μπουτάρη, αλλά και τους βανδαλισμούς από αναρχικούς στο κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα είπε ότι «είναι καιρός να αναμετρηθείτε με το αμαρτωλό παρελθόν σας και με το προβληματικό παρόν σας». «Η βία είναι μια και είναι κίνδυνος για τη Δημοκρατία. Σας καλώ επιτέλους να πράξετε το αυτονόητο.. Απελευθερώστε τα Εξάρχεια…Τελειώνετε με τους Ρουβίκωνες» ανέφερε, σημειώνοντας πως η καταδίκη αυτών των περιστατικών «πρέπει να είναι ρητή, απόλυτη, χωρίς αστερίσκους» και αυτό έπραξε η ΝΔ από την πρώτη στιγμή».

«Αόριστο ευχολόγιο το αναπτυξιακό σχέδιο»

Σε ό,τι αφορά στην οικονομία τόνισε ότι «πρέπει να μας μιλήσουν γι’ αυτά που δεν λέει το «ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο χωρίς ανάπτυξη και όραμα». Το αναπτυξιακό σχέδιο, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, είναι αόριστο ευχολόγιο με σωστές μεταρρυθμίσεις, ασυγχώρητες ιδεολογικές εμμονές και γενικεύσεις που φαίνεται σαν να γράφτηκε από αγγαρεία.

Όπως πρόσθεσε, η κυβέρνηση προωθεί άθλια οικονομική πολιτική, με εξοντωτικούς φόρους και εισφορές και διάλυση της μεσαίας τάξης εξαιτίας της διαπραγμάτευσης του καλοκαιριού του 2015, κατηγορώντας την ότι ψεύδεται χυδαία όταν λέει για καθαρή έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο. «Πρόκειται για παραμύθια και βρώμικο ψέμα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι όταν μια χώρα σταματά να δανείζεται με χαμηλά επιτόκια και βγαίνει στις αγορές, πρέπει να το κάνει με ευνοϊκές συνθήκες. «Εσείς πάτε ανάποδα στο ρεύμα. Βασίζεστε στο «μαξιλάρι ρευστότητας» που έγινε με υπερβολικά πλεονάσματα, συντάξεις που δεν πληρώνονται, και δημόσιες επενδύσεις που δεν υλοποιούνται» κατήγγειλε, ενώ θύμισε ότι παραμένουν αδιάθετα 26 δισ. ευρώ φθηνού χρήματος από το πρόγραμμα.

«Την επόμενη ημέρα οι αγορές θα είναι πολύ αυστηρές αν εντοπίσουν πισωγύρισμα. Το σωσίβιο μπορεί να αποδειχθεί «τρύπιο» στη θάλασσα των αγορών. Η έξοδος στις αγορές μοιάζει με βόλτα σε ναρκοπέδιο» πρόσθεσε.

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024