Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεννηματά: Ζητώ εκλογές πριν την έξοδο από τα μνημόνια

Γεννηματά: Ζητώ εκλογές πριν την έξοδο από τα μνημόνια

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού εξήγησε ότι «η έξοδος από το Μνημόνιο Τσίπρα, οδηγεί σε νέο μνημόνιο που φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού» γι' αυτό και «δεν έχουμε το δικαίωμα να μείνουμε θεατές» τόνισε η κ. Γεννηματά

Κυβέρνηση το ύψος των περιστάσεων, που να μπορεί να διαπραγματευθεί σε όλες τις κρίσιμες και ρευστές εξελίξεις στην περιοχή και έναντι των θεσμών, ζήτησε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, κατά την τοποθέτηση της στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, σχετικά με το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης.

«Ζητώ εκλογές τώρα, πριν την έξοδο από τα μνημόνια» είπε η κ. Γεννηματά, μια κυβέρνηση που να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, χωρίς αριστερές και δεξιές ιδεοληψίες.

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού εξήγησε ότι «η έξοδος από το Μνημόνιο Τσίπρα, οδηγεί σε νέο μνημόνιο που φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού» γι’ αυτό και «δεν έχουμε το δικαίωμα να μείνουμε θεατές» τόνισε η κ. Γεννηματά.

«Έχουμε υποχρέωση να βάλουμε φρένο στην επιλογή της κυβέρνησης που θέλει να μείνει στην εξουσία. Ζητάω εκλογές εδώ και τώρα για τις επόμενες εβδομάδες θα ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας και η κυβέρνησης δεν έχει νομιμοποίηση να συμφωνήσει σε τόσο σημαντικές αποφάσεις», πρόσθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι υποθήκευσε το μέλλον της χώρας προς το συμφέρον των δανειστών με τα «θηριώδη πλεονάσματα που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την παράδοση των τραπεζών σε ξένα χέρια».

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνίας έχει μεγαλώσει, καθώς χιλιάδες επιστήμονες έχουν φύγει στο εξωτερικό σε αναζήτηση ενός καλύτερου επαγγελματικού αύριο, δεν έχουν ληφθεί μέτρα για την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας, δεν έχει γίνει τίποτα για την προσέλκυση επενδύσεων, έχει απαξιωθεί ο θεσμός της δικαιοσύνης και η διάκριση των εξουσιών είναι άγνωστη λέξη για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Κατηγόρησε ακόμα τον κυβερνητικό συνασπισμό για προσπάθεια επαναφοράς του κομματικού κράτους, απαξίωση της αξιοκρατίας, διχαστική τακτική που στερεί από την ελληνική κοινωνία το όπλο της ενότητας για την έξοδο από την κρίση και έκανε λόγο για κροκοδείλια δάκρυα για την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη λέγοντας χαρακτηριστικά «κ. Τσίπρα δεν βρήκατε τρόπο καταδίκης των προπηλακισμών πολιτικών προσώπων αφού από το βήμα της Βουλής μας είχατε πει κάποτε ‘θα σας κάνουμε να μη βγαίνετε από τα σπίτια σας’».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έστρεψε τα βέλη της και κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αφήνει εν λευκώ τον Αλέξη Τσίπρα να καθορίσει τις εξελίξεις.

«Δεν θα μείνουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις, με τη ΝΔ και την κυβέρνηση υιοθετούν πρακτικές ‘βλέποντας και κάνοντας’. Ζητώ εκλογές εδώ και τώρα για την εκλογή μιας κυβέρνησης που θα εγγυηθεί μια σταδιακή και συντεταγμένη έξοδο από τα μνημόνια. Η χώρα χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή με αξιόπιστη κυβέρνηση που θα εστιάσει στην διεκδίκηση των κερδών των τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα, την αναδιάρθρωση και ελάφρυνση του χρέους, τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, την αποσαφήνιση του ρόλου του ΔΝΤ, που θα βάλει τέλος στην πόλωση και δεν θα αποθαρρύνει τους επενδυτές, θα σχεδιάσει fast track διαδικασίες για επενδύσεις σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, με ασφαλιστικά και φορολογικά κίνητρα, μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών για τα νοικοκυριά και τους εργαζόμενους και τη μείωση της ανεργίας, ειδικά σε νέους, γυναίκες και ηλικιωμένους ανέργους», κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024