Ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε στη δευτερολογία της η Φώφη Γεννηματά τονίζοντας ότι κάθε φορά που ο Αλέξη Τσίπρας διαπραγματεύεται, καινούργια δεινά έρχονται για τους Έλληνες. Την ίδια στιγμή τον κατηγόρησε ότι έχει βάλει θηλιά στο λαιμό της χώρας.

Η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι δεν αποτελεί απειλή για τη χώρα η διακοπή της διαπραγμάτευσης αλλά αντίθετα ευκαιρία. Υποστήριξε ότι χρειάζεται θράσος να μιλά ο κ. Τσίπρας  για σεβασμό του ελληνικού λαού όταν «στο δημοψήφισμα κάνατε το όχι σε ένα βράδυ ναι».

Δεν θέλετε να αλλάξει τίποτα στη χώρα, πρόσθεσε σημειώνοντας ότι «εμείς εκφράζουμε το νέο στην πολιτική ζωή του τόπου».

Η κ. Γεννηματά ανέφερε ακόμη απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό πως «όταν οι ακροδεξιοί είναι δίπλα σας δεν τους βλέπετε και μας κάνετε μαθήματα με ποιους πρέπει να μιλάμε».

«Για να γίνουν παρελθόν να μνημόνια πρέπει να γίνετε  παρελθόν εσείς» συμπλήρωσε η κ. Γεννηματά κατηγορώντας τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι έχουν γίνει το δεξί χέρι των δανειστών .

Ακόμη, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι έχει δεσμεύσει τη χώρα σε δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία – όπως είπε – τα πετύχατε με φοροεξόντωση.

Αναφερόμενη στο χρέος, είπε «πως δεν μας είπατε τι θα γίνει» για να προσθέσει. «Η τακτική σας μέχρι στιγμής απέτυχε. Ποιες είναι οι συμμαχίες σας και ο σχεδιασμός σας;. Εκτός αν κινείστε στην λογική ότι μας δώσουν» επεσήμανε.