Γέφυρες προς την πλευρά του Γιάννη Μπουτάρη επιχείρησαν να ρίξουν τις τελευταίες ώρες οι κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, το Σάββατο, στον Λευκό Πύργο, στα πλαίσια εκδήλωσης στη μνήμη για την Γενοκτονία των Ποντίων.

Η σκοπιμότητά τους είναι προφανής, ενόψει και της δίκης των τριών εκ των τεσσάρων συλληφθέντων η οποία πρόκειται να γίνει σήμερα, Τετάρτη, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης (ο τέταρτος, ο 17χρονος, έχει αφεθεί ελεύθερος καθώς θα δικαστεί τον Οκτώβριο από δικαστήριο ανηλίκων).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Voria.gr, τουλάχιστον δύο από τους κατηγορούμενους επικοινώνησαν μέσω των δικηγόρων τους με το γραφείο του δημάρχου ζητώντας να μιλήσουν με τον κ. Μπουτάρη. Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατόν οπότε μετέφεραν ότι ήθελαν να πουν, στους συνεργάτες του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δικηγόρος του 17χρονου εξέφρασε τη λύπη του για ό,τι συνέβη, λέγοντας μάλιστα ότι ο πελάτης του είναι διατεθειμένος να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τον δήμαρχο.

Ο δικηγόρος άλλου εκ των κατηγορουμένων ο οποίος θα δικαστεί την Τετάρτη, επικοινώνησε κι αυτός με το γραφείο δημάρχου και πρότεινε ο πελάτης του να πληρώσει τις ζημίες που προκάλεσε στο αυτοκίνητο του κ. Μπουτάρη.

Σύμφωνα με δημαρχιακή πηγή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε πως δεν πρόκειται για προσωπικό ζήτημα ώστε να μπορεί να αποφασίσει ο ίδιος αφού το αυτοκίνητο είναι περιουσία του δήμου. «Ας απευθυνθεί στον δήμο, ας το πληρώσει κι ας κρίνει το δικαστήριο εάν αυτή η πράξη του μπορεί να συνεκτιμηθεί κατά την έκδοση της ετυμηγορίας» φέρεται να δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Το τηλεφώνημα από τον Κασιδιάρη

Σύμφωνα και πάλι με το Voria.gr ένας εκ των δραστών της επίθεσης (είναι αυτός που φορά την κουκούλα), είναι μέλος της νεολαίας της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κατηγορούμενο και του δήλωσε την απόλυτη στήριξή του τονίζοντας παράλληλα πως θα είναι στο πλευρό του για ό,τι χρειαστεί.

Πάντως, η οικογένεια του κατηγορούμενου αρνείται κάθε συμμετοχή του στη νεολαία του νεοναζιστικού μορφώματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένας εκ των δύο 20χρονων δραστών, ο οποίος πρόκειται να δικαστεί είναι μέλος συλλόγου Ταε Κβο Ντο, στην περιοχή της Νεάπολης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ενήλικας ο οποίος φαίνεται να προπηλακίζει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κρατώντας στην αγκαλιά το παιδί του, τις τελευταίες ημέρες έχει προχωρήσει σε ριζική αναμόρφωση της σελίδας του στο Facebook προκειμένου να σβήσει προηγούμενες αναρτήσεις του οι οποίες πιθανόν θα τον έφερναν σε πολύ δυσχερή θέση.

Πηγή: Voria.gr

Διαβάστε επίσης: