Κλίμα εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας καταγράφει έρευνα της KPMG

Ισχυρές εμφανίζονται οι προοπτικές ανάπτυξης για τις εταιρίες και κλάδους στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της KPMG υπό τον τίτλο «CEO Outlook».

Πρόκειται για έρευνα που καταγράφει τις προτεραιότητες και προσδοκίες 1.300 διευθυνόντων συμβούλων (CEOs) σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες σε 10 χώρες του κόσμου, που για πρώτη φορά περιέχει ευρήματα και από την Ελλάδα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας που παρουσιάστηκαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου, στην ερώτηση σχετικά μετά επίπεδα εμπιστοσύνης στην προοπτική ανάπτυξης τα επόμενη τρία έτη 4 στους 5 Έλληνες CEOs , δηλαδή το 80%, εκφράζουν εμπιστοσύνη στις προοπτικές της εταιρείας τους, ενώ για την χώρα εμφανίζονται κάπως πιο επιφυλακτικοί .

Το κλειδί για την ανάπτυξη αυτή κατά 36% των Ελλήνων διευθυνόντων συμβούλων είναι η εφαρμογή στρατηγικής οργανικής ανάπτυξης, δηλαδή μέσω κεφαλαιακών επενδύσεων, προσλήψεων και καινοτομιών και ερευνών.

Το 92% των CEOs που ρωτήθηκαν στην Ελλάδα προβλέπει αύξηση των ακαθαρίστων εσόδων έως 1,99% το χρόνο τα επόμενα τρία έτη. Το ίδιο ποσοστό αναμένει αύξηση του αριθμού απασχολουμένων ως 5%.

Το 56% συμφωνούν ότι οι τεχνολογικές αλλαγές αποτελούν την μοναδική σημαντική αλλαγή που αντιμετωπίζουν.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr