Ο τελικός του Champions League ανάμεσα στην Λίβερπουλ και τη Ρεάλ Μαδρίτης πλησιάζει. Έτσι, τα ξενοδοχεία στο Κίεβο και τις γύρω περιοχές, προσπαθούν να αδράξουν την ευκαιρία και υπερκοστολογούν τις κρατήσεις των δωματίων τους. Αυτό έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους οπαδούς που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην ουκρανική πρωτεύουσα για την αναμέτρηση.

Ενδεικτικά, δωμάτια που κανονικά κοστίζουν 50 δολάρια τη βραδιά, ξεπερνάνε σε κόστος τα 1000 δολάρια, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις όπου ξενοδοχεία ακύρωσαν υπάρχουσες κρατήσεις προκειμένου να «αδειάσουν» δωμάτια και να υπερκοστολογηθούν.

Σε όλη αυτή την κατάσταση, οι Ουκρανοί δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια και χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί η πράξη του πολιτικού Ιγκόρ Σομπόλεφ, ο οποίος αποφάσισε μαζί με την οικογένειά του, να παραχωρήσει το σπίτι του στο κέντρο του Κιέβου σε έναν οπαδό της Λίβερπουλ και τη μικρή του κόρη.

«Δεν πιστεύω πως αυτή είναι μια ριψοκίνδυνη ιδέα. Είναι ένας ευχάριστος και δυναμικός τρόπος για να επικοινωνήσουν άνθρωποι από διαφορετικές χώρες και ηπείρους», δήλωσε στο Reuters ο Σομπόλεφ.

«Αυτό είναι το ποδόσφαιρο», πρόσθεσε, ενώ γύρω του βρίσκονταν τα παιδιά του, με τον 11χρονο γιο του, να φοράει εμφάνιση της Λίβερπουλ.

Σημειώνεται πως πολλοί Ουκρανοί χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επικοινωνούν με τους οπαδούς που επιθυμούν να επισκεφτούν το Κίεβο για τον τελικό και τούς προσφέρουν μεταφορά από το αεροδρόμιο στην πόλη, εφεδρικά κρεβάτια αλλά και «σπιτικό» φαγητό.