Η νέα γενιά της G-Class μπήκε πρόσφατα στις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου της Magna Steyr, στην Αυστρία όπου παραδοσιακά κατασκευάζεται από καταβολής της, όντας επί του παρόντος διαθέσιμη αποκλειστικά σε δύο βενζινοκίνητες εκδόσεις, την G 500 και την G 63 με τα διακριτικά AMG και ισχύ 422 και 585 ίππων αντίστοιχα.

Ωστόσο, αυτό αναμένεται να αλλάξει προσεχώς καθώς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το G-Wagen θα επωφεληθεί σύντομα και συγκεκριμένα από τον προσεχή Δεκέμβριο, από μια νέα πετρελαιοκίνητη έκδοση με τα διακριτικά G 350d 4Matic.

Σε ό,τι αφορά την ταυτότητα του diesel μοτέρ που θα την εξοπλίσει, πρόκειται για τον εξακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα με την κωδική ονομασία OM 656 και χωρητικότητα 3,0 λίτρα ο οποίος εφοδιάζει ήδη εκδόσεις της S-Class (S 350 d και S 400 d) αλλά και την νέα CLS, σε εκδοχές ισχύος 286 και 340 ίππων.

Στην περίπτωση της G-Class αναμένεται να προτιμηθεί η εκδοχή ισχύος των 286 ίππων η οποία προσφέρει επίσης 600 Nm ροπής ενώ επί του παρόντος δεν έχει γνωστό αν στο μέλλον το εμβληματικό γερμανικό SUV θα επωφεληθεί και από την ισχυρότερη εκδοχή ισχύος του diesel μοτέρ.

Σε κάθε περίπτωση, η πετρελαιοκίνητη έκδοση της G-Class αναμένεται να αποκαλυφθεί στα τέλη της χρονιάς με την προοπτική οι παραδόσεις να ξεκινήσουν από τον Μάρτιο του 2019.