Κατά καιρούς έχουν υπάρξει πολλές πρωτότυπες και μη παραλλαγές αυτοκινήτων επαγγελματικού χαρακτήρα σε ευφάνταστα καταλύματα με τέσσερις ή παραπάνω τροχούς, ωστόσο μάλλον η μετατροπή ενός τροχοφόρου της κατηγορίας του Actros σε ξενοδοχείο και μάλιστα διώροφο είναι… μάλλον πιο σπάνια.

Παρά τα φαινόμενα και την αρτιότητα του project που το κατατάσσει στην κατηγορία του «πολύ καλό για να είναι αληθινό», το Truck Surf Hotel είναι απολύτως λειτουργικό και ήδη χρησιμοποιείται ως πολυτελές ξενοδοχείο του είδους των concept hotel με target group και προνομιακούς χρήστες τους σέρφερς.

H ιδέα και η υλοποίηση του project ανήκει σε δύο πορτογάλους, τους D. Carneiro και Ε. Ribeiro οι οποίοι ταξίδευαν για χρόνια με van, σε Ευρώπη και Αφρική κυνηγώντας το μεγάλο κύμα, αποφάσισαν να δημιουργήσουν το Truck Surf Hotel δίνοντας την ευκαιρία στους λάτρεις του είδους να εξασφαλίσουν μια πολυτελή και κινητή «βάση» που θα τους επιτρέψει να απολαύσουν το χόμπι τους με όλες τις ανέσεις αλλά και την απαραίτητη ελευθερία κινήσεων.

 

Υπό αυτό το σκεπτικό το Truck Surf Hotel, προσφέρεται για εβδομαδιαίες «οργανωμένες» περιηγήσεις με επίκεντρο φυσικά το σερφ στην Πορτογαλία (μεταξύ Ιουνίου-Οκτωβρίου) και στο Μαρόκο (μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου) ή αν κάποιος το επιθυμεί να καθορίσει το δικό του δρομολόγιο.

Σε ό,τι αφορά τις ανέσεις που προσφέρει, αξίζει να σημειωθεί ότι το ρυμουλκούμενο διώροφο κατάλυμα του Actros επφοδιάζεται με υδραυλικό σύστημα το οποίο μπορεί να κινήσει μέρη του κτηρίου κατά την βούληση των ενοίκων, δημιουργώντας περισσότερο χώρο στα δωμάτθα καθώς και βεράντες και αίθρια όταν βρίσκεται εν στάσει. Διαθέτει συνολικά πέντε δίκλινα δωμάτια πλήρως κλιματιζόμενα και εξοπλισμένα καθώς και τις απαραίτητες προβλέψεις για την φιλοξενία απαραίτητου εξοπλισμού surf.