Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που ανέκαθεν έστρεφε τα μάτια της στην ελληνική αγορά. Κυνηγώντας περιπτώσεις Ελλήνων ή ξένων ποδοσφαιριστών από το πρωτάθλημα της χώρας μας και σημειώνοντας μάλιστα και αρκετές… ευστοχίες.

Αφού έχουν υπάρξει μια σειρά από τέτοιες περιπτώσεις που έχουν «βγει» στην ΑΕΚ, η οποία συνεχίζει να επενδύει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με πρόσφατα παραδείγματα τις υποθέσεις των Χρήστου Αλμπάνη και Ούγκο Κάιπερς που… κιτρινίζουν.

Ξεκινώντας από το μηδέν με στόχο να επιστρέψει στην κορυφή, η ΑΕΚ αποφάσισε να βάλει ελληνικές βάσεις στην ομάδα που ουσιαστικά ξεκίνησε να δημιουργεί το 2014. Κάνοντας ένα μεγάλο «σάρωμα» στην ελληνική αγορά και αποκτώντας ότι καλύτερο υπήρχε διαθέσιμο εκείνη τη στιγμή.

Η Ένωση έβαλε στο δυναμικό της το ίδιο καλοκαίρι τους Πέτρο Μάνταλο, Μιχάλη Μπακάκη, Βασίλη Λαμπρόπουλο και Γιάννη Ανέστη. Που μέχρι και φέτος αποτέλεσαν κολώνες της ομάδας και έφτασαν όλοι τους και μέχρι την πόρτα της εθνικής. Στοιχείο που αποδεικνύει πως η «επιχείρηση» που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, στέφθηκε με επιτυχία.

Ωστόσο η ΑΕΚ δεν έμεινε εκεί και συνέχισε να εμπιστεύεται παίκτες από την ελληνική αγορά. Ακόμα κι αν δεν κρίνονταν όλες οι επιλογές της ως πετυχημένες. Κάτι απολύτως λογικό, ειδικά όταν μιλάμε για μεταγραφές.

Έτσι μετά την «φουρνιά» των παραπάνω παικτών, που εξελίχθηκαν άμεσα σε βασικά στελέχη του κορμού της Ένωσης, ήρθε και η συνέχεια. Ο Βασίλης Μπάρκας και ο Τάσος Μπακασέτας ήρθαν στην ΑΕΚ δύο χρόνια μετά, ακολουθώντας κατά γράμμα τα χνάρια των προαναφερθέντων άσων. Με τους δύο παίκτες να παίρνουν φέτος φανέλα βασικού και παράλληλα να καθιερώνονται και στις κλήσεις της εθνικής ομάδας.

Φέτος, η ΑΕΚ θα στηρίξει ξανά το συγκεκριμένο πλάνο. Δρομολογώντας την απόκτηση των Κάιπερς και Αλμπάνη και τσεκάροντας παράλληλα κι άλλες περιπτώσεις που ξεχωρίζουν. Μιας και όλα δείχνουν πως το πλάνο της επένδυσης στην εγχώρια αγορά, που απέδωσε καρπούς, θα συνεχιστεί.