Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας και Πενς τα είπαν για το όνομα των Σκοπίων

Τσίπρας και Πενς τα είπαν για το όνομα των Σκοπίων

Σημαντική τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικλ Πενς, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σε μια κίνηση υψηλής διπλωματικής σημασίας και βαρύνουσας συνομιλίας σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο, Τσίπρας και Πενς μίλησαν για όλα τα ανοικτά θέματα αλλά αυτό που κυριάρχησε ήταν το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε στον Μάικλ Πενς τη σταθερή θέση της Ελλάδας για λύση στην υπόθεση της ονομασίας της γειτονικής χώρας αλλά με προαπαιτούμενο την αποδοχή από μέρους της του erga omnes μέσα από συνταγματική αλλαγή.

Μόνο έτσι θα μπορέσει να «ξεκλειδώσει» και η ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ αλλά και η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε στον έλληνα πρωθυπουργό ότι υποστηρίζει τις προσπάθειες που κάνουν οι δύο κυβερνήσεις για να λυθεί το ακανθώδες διμερές πρόβλημα, στηρίζει τις κινήσεις του ειδικού διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς και υπογράμμισε ότι μπορούν να επιστρέψουν στις θέσεις που ο κ. Νίμιτς έχει καταθέσει.

Ουσιαστικά δηλαδή στα πέντε ονόματα που έχει προτείνει από τα οποία, όμως, δύο το Gorna και Nova Macedonijia είναι αυτά που έχουν συζητηθεί εκτενώς τις τελευταίες εβδομάδες.

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024