Μόνο ένας υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να εμπλέξει τον Μαρξ και τον (αείμνηστο) Ευάγγελο Αβέρωφ με τη… Novartis! Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη,  με αναφορά στον… Καρλ Μαρξ άνοιξε η συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση Novartis  ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Εκανε quote την πρώτη πρόταση από το Κομμουνιστικό Μανιφέστο. Και εξηγούμαι: Απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία και τη στάση που κράτησε από την αρχή στην υπόθεση της Novartis, ο υπουργός παράφρασε το «ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη» σε «ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τη συντηρητική παράταξη».

Το φάντασμα του Ευάγγελου Αβέρωφ. Διότι θυμόμαστε τι είχε συμβεί στη συνεδρίαση της Βουλής όταν συζητούσε την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης. Ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ μπροστά στο αδιέξοδο το οποίο αντιμετώπιζε αναγκάστηκε (κατά τον συριζαίο υπουργό) να αποσύρει την κοινοβουλευτική ομάδα από τη Βουλή, για να μην πλησιάσει κανείς από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην κάλπη ή στην ψηφοφορία τότε που είχε στηθεί.

Για ελάχιστο όμως χρόνο καμάρωνε για το εύρημά του ο επί της Δικαιοσύνης υπουργός, γιατί αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Οι γαλάζιοι βουλευτές μάλιστα έλεγαν ότι θα μπορούσαν να βγάλουν φωτοτυπία την παρέμβαση Βορίδη και να τη λέει ένας-ένας στη Βουλή για να τη «σπάσουν» στους συριζαίους και ιδιαιτέρως στον κ. Κοντονή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο