Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύζυγοι πλέον Χάρι και Μέγκαν - Στιγμιότυπα από τον γάμο

Σύζυγοι πλέον Χάρι και Μέγκαν – Στιγμιότυπα από τον γάμο

Το ζευγάρι έδωσε το πρώτο του φιλί στα σκαλιά έξω από το παρεκκλήσι

Με ένα φιλί έξω από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου ολοκληρώθηκε ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. Οι νεόνυμφοι τήρησαν στο μεγαλύτερο μέρος του το πρωτόκολλο και ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου κάτω από κάθε επισημότητα.

Στο κάστρο του Γουίνδσορ έφτασαν από νωρίς οι επίσημοι καλεσμένοι ανάμεσά τους διάσημοι αθλητές και ηθοποιοί.

Το παρών έδωσαν η πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια του τένις Σερένα Ουίλιαμς, ο διεθνής παίκτης του ράγκμπι Τζέιμς Χάσκελ, ο βρετανός ηθοποιός ‘Ιντρις Ελμπα, γνωστός για το ρόλο του Μαντέλα που υποδύθηκε, ο βρετανός τραγουδιστής Τζέιμς Μπλαντ, συνθέτης της επιτυχίας «You’re beautiful», πρώην στρατιώτης όπως ο Χάρι, ο οποίος τραγουδούσε στους Invictus Games, τους αθλητικούς αγώνες που διοργανώνει κάθε χρόνο ο πρίγκιπας Χάρι για ανάπηρους στρατιώτες.

Καλεσμένοι ήταν και αρκετοί ηθοποιοί της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς «Suits», όπου πρωταγωνίστησε η Μέγκαν, όπως ο «σύζυγός» της στη σειρά Πάτρικ Ανταμς, ο Γκάμπριελ Μαχτ, η Σάρα Ράφερτι, όπως και οι βρετανοί συνάδελφοί τους Τομ Χάρντι και Κάρεϊ Μάλιγκαν.

Στις πρώτες σειρές των καθισμάτων ήταν ένας στενός φίλος του Χάρι, ο πρίγκιπας Σιίσο του Λεσότο, με τον οποίο ίδρυσε μια φιλανθρωπική οργάνωση για τα ορφανά του AIDS. Από την πλευρά της οικογένειας, οι αδελφοί και οι αδελφές της αείμνηστης Λαίδης Νταϊάνας, όπως ο κόμης Τσαρλς Σπένσερ, ήταν όλοι καλεσμένοι.

Η Μέγκαν έφτασε στην εκκλησία με τη μητέρα της, η οποία ήταν φανερά συγκινημένη σε όλη τη διάρκεια της τελετής. Τα σκαλιά όμως τα ανέβηκε μόνη της και ουσιαστικά μόνη της περπάτησε όλο το διάδρομο μέχρι να φτάσει στον Χάρι, εκτός από ένα μικρό κομμάτι στο οποίο τη συνόδευε ο Κάρολος.

Για τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι, η Μέγκαν Μαρκλ διάλεξε ένα λευκό μεταξωτό νυφικό που σχεδίασε η Βρετανίδα Κλερ Γουέιτ Κέλερ, η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Givenchy.

Ταυτόχρονα απλό και κομψό, το νυφικό τόνιζε τη λεπτή σιλουέτα της 36χρονης Αμερικανίδας, με τη λαιμόκοψη που έφθανε έως τους ώμους, τα τρουά-καρ μανίκια, τη σχετικά κοντή ουρά και το μακρύ πέπλο με κέντημα.

Σύμφωνα με την επιθυμία της Μέγκαν, το πέπλο μήκους πέντε μέτρων ήταν κεντημένο με λουλούδια που αντιπροσωπεύουν τις 53 χώρες της Κοινοπολιτείας. Η νύφη πρόσθεσε επίσης δύο λουλούδια της επιλογής της, εκ των οποίων μια παπαρούνα της Καλιφόρνιας, πολιτεία από την οποία κατάγεται.

Η Μέγκαν φορούσε παπούτσια επίσης του γαλλικού οίκου Givenchy και ένα διαμαντένιο διάδημα του 1932 που της δάνεισε η βασίλισσα Ελίζαμπεθ Β’, η γιαγιά του Χάρι. Τα σκουλαρίκια και το βραχιόλι της ήταν του οίκου Cartier.

‘Οσο για τον γαμπρό, φορούσε στολή την οποία στόλιζαν στο στήθος ένα διακριτικό την πολεμικής αεροπορίας –που έλαβε ο πρίγκιπας όταν ήταν πιλότος ελικοπτέρων Apache στον στρατό– και ένα μετάλλιο που θυμίζει τη θητεία του στο Αφγανιστάν.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που μέλη χορωδιών τραγούδησαν το κλασικό τραγούδι του King «Stand by me» δίνοντας μια νότα πολυπολυτισμικότητας στο μυστήριο. Βιολιά και άρπες ερμήνευσαν αριστουργήματα της κλασικής μουσικής στο υπόλοιπο μέρος της τελετής.

Αμέσως μετά το μυστήριο οι νεόνυμφοι επιβιβάστηκαν στην βασιλική άμαξα και για 25 λεπτά έκαναν την καθιερωμένη πομπή στους δρόμους του Λονδίνου όπου τους αποθέωσαν χιλιάδες Βρετανοί.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του γάμου:

Live Blog Ο γάμος του Χάρι και της Μέγκαν

Ολόκληρος ο γάμος

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024